18 februari 2014

Jubilee

Igår hade vi ett tre-års jubileum!
Igår var det exakt tre år sedan jag och Aporna, åkte till polisens träningsgård i Revinge och hämtade en mager, tovig och illaluktande Stridstysk!

Aporna konstaterade att trots Stridis något antisociala läggning så har Husseapan haft tur och Stridis, ännu mer tur.

Det är få koppelankare förunnat att få en första hund som håller hela vägen. Det är många hundar som slås ut redan under grundutbildningen i Karlsborg. De pallar helt enkelt inte trycket, eller så upptäcker man svagheter. 

I vissa fall går svagheterna att stärka med arbete och i andra fall inte. Ytterligare hundar gallras bort på vägen mot sin första uppkörning och ibland gallras godkända hundar bort för att de orkar till den lägre tjänstenivån men inte den högre. 

Hundar som drabbas av stress och allehanda sjukdomar och skador, försvinner ur den högre tjänstbarhetsnivån.

Stridstysken har stått pall hela vägen. Rehabträning har stärkt honom så mycket att han kan arbeta vidare, spondylos till trots.
Det visar på vilken kämpe Stridis är och vilket team, han och Husseapan är som jobbar så hårt tillsammans för att det ska bli bra!

"Don efter person" var det en polischef som sade efter att ha frågat Husseapan om hans nyanlända hund för tre år sedan och fått svaret "Mager, ovårdad och grumpig". Numera är det välmusklad, välvårdad och lite mindre men fortfarande, grumpig!

Nu kör vi ett år till min grumpiga vän. Flocken i The Seaside Shack, är inte komplett om du inte är här. 
Med firande svansviftningar 
Grå

1 kommentar:

Anonym sa...

otroligt fint inlägg! Lycka till i fortsättningen!! Åsa