7 januari 2014

Warm & toasty

Jag, Junioren och Apan inledde dagen med en väldigt blåsig promenad längs med havet.
Dagens hav
Foto: Apan
Efter promenaden, började regnmolnen dra in och jag gjorde det enda sunda när sådant väder råder. Jag satte mig vid brasan och värmde tassarna. 
Jag värmer mig vid öppna spisen.
Foto: Apan
Apan & Junioren drog till skogs. Apan lade ut ett spår och medan det låg till sig, passade de på att träna lydnad. De blev dock avbrutna av en apa som var ute och flanerade i skogen och som ville tjattra lite med Apan. Turligt nog hade hon startat timern för att ha koll på tiden på spåret. När den ringde, tackade Apan för sig.
Blött i spårskogen
Foto: Apan
Apan anvisade spårstart och Junioren satte fart. Apan fick pinna på bra för att inte bli avhängd och det är ju en sabla tur att hon har spårlinan att klamra sig fast vid som en annan snuttefilt.

Precis som alltid, straffar det sig att vara snabb, Junioren drog över den första vinkeln men insåg snabbt sitt misstag och ringade in fortsättningen. Efter det spårade han otroligt noggrant trots att Apan hade gått i snår och grenhögar.
Juniorens första spår.
Foto: Apan
Apan konstaterade att Junioren inte brydde sig om att det låg en leksak i spårslutet utan glatt spårade återgången tillbaka till bilen. Efter att ha rastat så lade Apan ut ett nytt spår och denna gången lade hon in fler störningar. En bäck med brant upp och nedgång. 
Brant nerför & brant uppför. Skulle Junioren reda ut störningen av att korsa en bäck?
Foto: Apan
Spåret parallellt med ett rådjursspår och konstiga svampar.
Bra störning för den viltintresserade hunden.
Foto: Apan
Korsa en väg, över en bäck igen och över mossor med harsyra.
Hör inte till vanligheterna att hitta späd harsyra i början på januari.
Foto: Apan
Återigen 20 minuter och under tiden de väntade, tränade de apportering med dummies. Junioren har fått smak för flygande dummies. Misstänker att Apan kommer lägga fokus på lydnaden i apporteringen nu. Det där tråkiga att man måste sitta och vänta på att hon säger att man får springa och hämta. En sådan där tråkig Apregel helt enkelt.
Nya dummies som inhandlats till fördelaktigt jubileumspris.
Foto: Apan
Timern sade att det var dags att gå och Apan påvisade spårstarten och sedan bar det av. Även denna gången var det tapp men först vid den tredje vinkeln när de var tillbaka inne i granskogen. Apan stod still och lät Junioren lösa problemet själv. När han kom fram till bäcken sökte han över kanten till vänster och sedan till höger, funderade en stund och hoppade sedan över bäcken och fortsatte spåra spåret.
"Kan hon ha fortsatt på andra sidan?"
Foto: Apan
Korsa vägen var inga problem och inte heller att ta sig tillbaka över bäcken igen. Denna gången hade Apan lagt godis i spårslutet så denna gången blev det i vart fall en halvhalt.
Juniorens andra spår på kartan.
Foto: Apan
Det var en väldigt smutsig Junior och Apa som återvände hem
Don efter person, skitig apa, skitig hund men väldigt nöjda med träningen.
Foto: Apan
Med vänliga brasvarma svansviftningar 

Grå 

Inga kommentarer: