3 januari 2014

Smooth ride

Idag är vi på kollo hos världens bästa tvåbenings-farmor. Hos farmor kan man springa i hennes gigantiska trädgård, komma undan med att tigga till sig snacks. Det räcker dessutom med att titta på ytterdörren så släpper hon ut en. Man blir bortskämd när hos farmor!

Stridis och Junioren passade på att träna. De är inte kloka! Åka och träna när man är hos farmor!?! De åkte bort till en gammal nerlagd skjutbana.

Junioren fick börja. Han och Apan ställde sig på en av distansvallarna och Husseapan ställde sig en bit bort och avfyrade skott med apportkastaren. På de första två skotten, reste sig Junioren från sittande till stående men förblev i övrigt stilla. Apan belönade med kamp i fleecerep och Junioren tyckte att det var en bra lek.

Junioren fick sätta sig ner intill Apan igen och så fick Husseapan klartecken och sköt två skott till. Denna gången satt Junioren helt still och fick mer bus med fleecerepet som belöning. Nytt klartecken och två nya skott. Denna gången satt Junioren helt still och inget koppel hade han heller.

Efter det blev det paus för Junioren och Apan fick gömma sig i skogen och det blev Stridis uppgift att hitta henne. I tre korta slag fick han träna räddningssök för första gången sedan sin uppkörning. Han hittade Apan varje gång!

Paus för Stridsvargen och Junioren fick återigen sätta sig uppe på vallen. Denna gången sköt Husseapan iväg två dummies. Junioren satt still, trots att han ville iväg och undersöka vad det var som hade flugit. Apan tog av honom kopplet och skickade iväg honom. Junioren rusade ut och tog en dummie men glömde bort vad man skulle göra sedan. Resultatet - en väldigt smutsig dummie!
Dummie efter att ha släpats genom lera av lycklig Junior
Foto: Apan
Tillbaka på vallen skickade Husseapan iväg kaninskinnsdummyn. Junioren satt, Apan kopplade loss och skickade. Junioren som tidigare har spottat ut dummiesar med päls på, apporterade in den som om han aldrig gjort något annat.
Apportkastardummie, klädd i kaninskinn
Foto: Apan
En sista vända upp på vallen och denna gången hade apan kopplat loss men höll ett lätt finger på kedjan. Iväg flög apporten och på Apans kommando, drog Junioren iväg och hämtade in apporten med bra hastighet! Massor av beröm och kampbus i tygräven!

Räddningssök för Stridis. På andra skicket gick det upp en hare rakt framför nosen på Stridis. Efter några tusendelars funderande, valde Stridis att återvända till Husseapan och be om ett nytt skick. Efter avslutande skick, gav sig träningsnarkomanerna och kom hem till farmor för ompyssling. Apan hade nöjet att materielvårda.
Rengjord apportkastare. Alla som har gjort värnplikten förstår vad Apan menar med 1 linnelapp endast.
Foto: Apan 

Jag som hade varit hemma hos farmor hela tiden, ansåg att jag hade vinstlotten! Man får så mycket snask av farmor.

Med vänliga svansviftningar

Grå

Inga kommentarer: