27 december 2013

Standing by the ocean's roar

Apan och Husseapan har varit på Djursjukhusets rehab igen. Idag hade de sitt första frisimningspass då de tränade Stridsvargen på egen hand.
Stridis pausar på poolens ramp.
Stridis har alltid så bråttom, tar Husseapan på släp över parkeringen.
K9-enheten på väg in.
Rekommenderar starkt att man inte försöker stå i vägen.
Foto: Apan
Han vet precis vart han ska och så fort Apan öppnar så far det förbi en Stridis med Husseapan skramlandes i kopplet rakt in i duschrummet och vidare ner i poolen.
Poolen är inte lika stilla och golvet inte lika torrt när Stridis har varit där.
Foto: Apan
Eftersom det blev ytterligare frisimpass inbokat så passade Apan på att fråga om möjlighet att simma Junioren. Egentligen ska man ha ett genomgångspass med varje ny hund men så har Apan varit med på alla Stridis träningar och slapp det. Junioren bokades in som "Stridis kompis" -  HA! Humor! Apan fick hjälp av personalen att skapa en journal till Junioren och fixa ett klippkort till honom. Eller betala klippkortet, de nya korten med nya loggan satt visst fast i posten.
Friskvård för hundar borde subventioneras av försäkringsbolagen!
Foto: Apan
När de lämnade rehaben, hamnade de mitt i köerna till en trafikolycka. Inte blev köerna bättre för att aporna inte höll till sidan för att släppa fram ambulanser och bärgningsbilar. 
Var var det tänkt att ambulanser och bärgningsbilar skulle ta sig fram?
Foto: Apan
När en bil körde om Strids & Husseapans bil och effektivt stoppade upp vägen för ambulanserna gick topplocket på Apan och hon fick fart ut ur bilen, marscherade ilsket nerför motorvägspåfarten och skällde ut apan i den blockerande bilen efter noter, på engelska. Vet ni, Apan är inte nådig när topplocket har gått. Stridis berättade att det var en slokörad Apa som såg till att hans bil kom ur vägen. Apan fick applåder och "bra gjort"-rop från aporna i bilarna som hon passerade på väg tillbaka till Stridis & Husseapans bil.
Långsamt på väg förbi olycksplatsen.
Foto: Apan
När trafiken väl släpptes på igen. Var Stridis och Husseapan sena för kvällens pass men inte senare än att aporna skulle hinna inom affären och handla mat till Husseapan. Betoning på var. När de väntade på att en parkeringsplats skulle bli ledig så backade en mindre buss in i sidan på bilen. 

Apan satt närmst och var väl inte helt tyst med tanke på att bakändan på en mindre buss, troligtvis var på väg att splittra sidorutan där hon satt. Turligt nog hittade apan i bussen bromsen snabbt och förutom att sidospegeln fällde in sig så blev det en liten buckla och lackskada på bilen och inga personskador. 

Utbyte av personuppgifter, snabbhandlat och sedan hem för att direkt skicka iväg K9-enheten. Apan hade tänkt träna med oss när hon kom hem men jag och Junioren har parkerat henne i soffan så att hon varvar ner.

Med rapporterande svansviftningar 
Grå

Inga kommentarer: