17 oktober 2013

She's got it!

Ikväll har jag och Apan varit och tränat rallylydnad och vi var grymma! Vi har hittat ett bra sätt att komma igång och hur vi ska ta oss in på banan och hålla fokus, redan från början.
Vi tränade tillsammans med Bonnie & hennes husseapa. Aporna gick igenom vad som var bäst strategi i Rallylydnaden, för min del. Tidigare har Apan gått rallybanorna väldigt lydnadsmässigt men nu har vi lagt om strategin för att behålla fokus, kontakt och energi. Vi får se hur långt det håller.
När jag var klar, var det Bonnies tur. Även om de tränar och tävlar i en mycket högre klass än oss så kommer man inte undan Apans detaljsinne. Hon såg allt hur de där aptassarna levde sitt eget liv. Lite snabba frågor om målbilderna för momenten och framförde vad hon såg och vad som kunde förbättras.
Apans detaljsinne och förmåga att se vilka detaljer som måste ändras och förmågan att förklara dem, är hennes styrka i träningen. Hon påbörjar idag sin vandring mot att bli instruktör. Idag börjar hon sin utbildning mot att bli allmänlydnadsinstruktör. 
Egentligen vill Apan jobba med tävlingslydnaden men innan man har blivit allmänlydnadsinstruktör, får man inte utbilda sig till lydnadsinstruktör. Så nu ska Apan börja i rätt ände! Jag och Junioren önskar henne lycka till!

Med rallyglada svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: