13 oktober 2013

ALARMA!!!!

Vi har haft en händelserik natt. Jag vägrade delta i händelserna. På natten ska man sova!
Apan vaknade av att det som hon påstod, luktade bränd plast. Husseapan vaknade av att något knäppte. Apan var först ur bingen och trots sitt värdelösa sömndruckna, tillstånd, lyckades hon få 1+1=2 och jag är förvånad att hon inte ryckte ner brandsläckaren och drog säkringen, av bara farten.

Vad som hade hänt? Vi har en liten Junior som är inne i en ny tillväxtperiod och som alla andra tonåringar, ständigt hungrig. Kvar på spisen stod en stekpanna med lock på, i pannan, lite Stroganoffrester. Problemet när man är och pillar på saker man inte ska - man kommer åt saker man inte ska. I detta fallet vred Junioren igång den största plattan på full fart - bra jobbat lillkrillet!

Doften av bränd plast som Apan kände, var sleven som sakta började påverkas av värmen. Knäppandet Husseapan hörde, var de sista Stroganoffresterna som sakta förkolnade i den mycket varma pannan. Aporna såg till att få bukt med allt och sedan ställdes det ett kompostgaller framför spisen.

Inför kommande natt, har jag utsett Stridsvargen till att sitta brandvakt inatt. Han är bra på sådana saker. För egen del ska jag se om det finns en brandhjälm någonstans i gömmorna. Verkar behövas!

Veckan har varit ganska lugn för min del. Jag och Apan har joggat tillsammans och tränat rallylydnad. Har gått riktigt bra och vi har kommit på några små trix.

Junioren har tränat lydnad med Apan och jag vette sjutton. Han är förvirrad den där lille. Vissa saker verkar han få kläm på. Andra inte men de kämpar vidare och jobbar på.

Stridsvargen har haft sin årliga uppkörningsvecka där han måste visa att han kan allt som en polishund måste kunna. Det har gått jättebra. Han har bara ett ynka litet omprov att ta tag i och det är att transportera busen. Stridis fick någon bus-black out och tyckte att det var alldeles för roligt att hota figgen, istället för att transportera honom. Hur förklarar man annars kritiken "Din hund har en jättefin transport, du gör en jättebra transport. Synd bara att ni inte går på samma ställe..." Stridis hade fattat post 2m till vänster om Husseapan och när figgen svängde vänster, drev Stridis på honom. Så får man faktiskt inte göra! Stridis som är en sådan pargrafryttare! Nåja, även de heligaste, syndar!

Apan och Junioren tränade spår igår och efter det, åkte de till en stor djurbutik för att handla ett reflexhalsband till Junioren. Junioren hade värdecheckar med sig och skulle välja fredagsgodis till sig själv, mig och Stridis. Han gick kanske in med lite väl storslagna planer när han bestämde sig för kaninerna...
Apan lade in veto och då valde Junioren, tjurmuskler till oss alla. Bra valt! Jag och Stridis är överens om att vi vågar skicka iväg den lille parveln för att fixa fika fler gånger. Reflexhalsbandet? Junioren blev erbjuden en snygg Hurtta-väst men valde att ta ett likadant gult halsband som hans idol, Stridsvargen. Kanske lika bra, västen hade han vuxit ur på en kvart. Lika bra att vänta till man har vuxit klart.

Vi har vaktat huset under eftermiddagen. Aporna kände att behövde vitamininjicera med smoothies och stirra på andra apor. De drog iväg till ett köpcentrum och på vägen hem, fick Apan köpa ett nytt stekjärn...


Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: