1 oktober 2013

Here we go again!

Ny helg, nytt vänstervarv...
Denna gången samlades Greyberry-klanen och jag på NSKKs inofficiella utställning Gröngölingen. Ytterligare miljöträning och ringträning för de små gråbärspopcornen.

Vi stannade på TEBA på vägen upp. Brukar vara trevligt men inte denna gången. Apan försvann in och sedan kom hon ut och hämtade in oss en i taget. Väl inne i affären fick vi prova ut WGV-selar. Vilken fräckhet att anklaga oss för att dra i våra koppel när vi är ute och går!
Vår första riktiga promenad i VGW-selarna.
Foto: Apan
Som vanligt var det fullt ös på gråbären när vi kom fram. Junioren fick gå promenad med sin Kennelpappa medan jag installerade mig i min bur och Apan käkade kladdkaka. Lemmys matteapa fyllde år så aporna hade tårtkalas.
Kennelpappan myser med Ceasar
Foto: Katarina Persson
Fyra kullbröder gjorde upp i ringen. Ceasar, Lemmy, Alden och Junioren och där har ni även resultatet. Denna gången var i vart fall kritiken värd pappret den var skriven på."Vackert huvud. Härlig front. En liten pajas! Sunda vinklar runt om. Rör sig med bra steg. Visar en härlig glädje! Välvisad!"
Alla kullbröderna i ringen.
Foto: Katarina Persson

Pajasdelen berodde på att Junioren, hellre visade hur en känguru tar sig fram, än hur en Weimaraner ska ta sig fram. Junioren måste verkligen lära sig att prioritera när man ska göra vad.
Junioren med sin 4:e-prisrosett.
Foto: Jonas Hansson
Naturligtvis var ett av Gråbären bara tvungen att "sopa banan i döda vinkeln". Denna gången var det Alden, fast istället för att dra med sig sin matteapa i fallet, sopade han själv och hade inga större planer på att resa sig heller. Jag vågade knappt titta!
Alden sopar banan i döda vinkeln.
Foto: Vivian Hansson
Medan Juniorens syrror gjorde upp och Asta blev BIR-valp, hämtade Apan mig. 
Ziva & Asta i valp 6-9 månader, tik.
Foto: Vivian Hansson
Jag fick 1:a-pris och HP med kritiken:
"Tilltalande hane på 5år. Sunt byggd. Fin front. Fina vinklar runt om. Fast och stram topplinje. Rör sig väl runt om. Underbart temperament. Välvisad!"
Dagens rosetter. 1:a pris, Hederspris, Bäst i Rasen, Bäst i Gruppen 2
Foto: Jonas Hansson
I BIR-uppgörelsen, hoppades Apan på att juniortiken skulle få BIRet. Apan ville nämligen hem i god tid. Husseapans gamla turlag skulle ha texmex-middag på kvällen och Apan ville inte bli sen. Jag knep BIRet...
Asta blev Bäst i Gruppen och fick vänta in BIS-valp. Tyvärr tyckte inte domaren om Asta i den finalen.

Asta i Best in Show-valp
Foto: Apan
Själv blev jag BIG-2a i min final och därmed var utställningen över för vår del.

Med rosettsamlande svansviftningar 
Grå

2 kommentarer:

Nina sa...

Grattis till en bättre vänstervarvsdag :). De där selarna verkar kunna vara nåt för oss! Ha en go torsdag!

Grå sa...

Tack så mycket!

Selarna är kanoners och vi tänkte njuta av det är torsdag.