4 augusti 2013

Let's go surfing!

Det var lite rörigt imorse. Apan tog mig och Stridsvargen på morgonpromenad och när vi kom tillbaka, lullade hon runt och skulle fixa frukost till sig själv. Trots att klockan var tokmycket och hon och Junioren hade valpträningen på schemat. Hon fick en sabla fart efter att ha parkerat ändan vid frukostbordet och först då tittat på klockan...
På valpträningen, skulle de idag prova på apspårning. Alla aporna fick gå ut 60 steg på en rak linje i medvind, droppa godis i första och därefter var 15onde steg.Vid 60 steg så blev det slutmarkering.
Apan rapporterade att Junioren till en början var störd av ett IPO-spår för kursens schäfervalp. Gott om godis som han fick vittring på. Det kom nämligen en liten sidovind, från det spåret när Junioren skulle gå sitt. 

Vid ca 30steg, släppte han dock störningen. Bakspårade en meter när han passerade en godis i sitt eget spår. Gissa vem som stod på den godisbiten så att Junioren fick leta? Just det - KlantApan! Sedan gick det som tåget och Junioren tyckte att det var så kul med spår att han struntade i slutbelöningen, tog vinkeln och skulle spåra vidare på Apans återgång. 

Någon kursdeltagare oroade sig för att enbart 50m spår skulle ju knappast valparna bli trötta av. Men tji! Under teoridelen låg det 8 utslagna valpar och snarkade ikapp. Det har inte varit så tyst någon teoridel under kursen som det var idag, enligt Apan.
Väl hemma igen så började det med att Husseapan och Stridis drog ner till havet för ett dopp. Äntligen är de där äckliga algerna som man blir sjuk av, borta. Husseapan hade kollat extra noga efter äckelalger innan de klev i. Dessutom spolades Stridis, utan protester, av med färskvatten när de kom hem igen.
Apan är lite av en badkruka. Husseapan försäkrade henne att dagens vatten-& lufttemperatur, var sommarens bästa och att hon skulle ångra sig om hon inte gick ner till havet. Jag gick med henne ner och det var verkligen superskönt!
Vi var i och simmade jättelänge för att jag skulle få ett rejält träningspass ihop med min favvo-badpryl - badfyren som Claras husseapa fixade till oss.
När vi var klara så tyckte Apan att Junioren också skulle få simma så vi gick hem och medan Junioren och Apan var och simmade så fick jag frottémys av Husseapan och han fixade en väldigt bra badrock till mig av min handduk och två tvättklämmor!
Junioren som i början av sommaren, inte vågade doppa en tass i vattnet, har blivit tokig i vatten. Trycks hans badleksak ner under ytan av vågorna, kör han ner hela huvudet under vattenytan, för att få tag i den.


Han stortrivs ute i vattnet och Apan kan inte kasta i hans leksak fort nog. 
Sedan när man har badat och egentligen är sådär härligt trött, får man alltid weim-ryck! Jag och Junioren var bara tvungna att köra ett röj!
Till slut fanns det ro för en gruppbild
Med badglada svansviftningar 
Grå

Inga kommentarer: