26 juli 2013

Summertime

 Det har varit intressanta veckor.
Junioren fick följa med aporna till Falsterbo Horseshow för miljöträning. De hade gått ner till Sydskånska Kennelklubbens monter. De hade någon form av prova på i vänstervarvande. Apan tyckte att det kunde var bra att Junioren lärde sig att främmande apor ibland tar på en. 
Det visade sig vara en tävling om Falsterbos mest välskötta hund och Junioren fick full pott och ombads komma tillbaka ett par timmar senare för final!
Junioren kom på andra plats i finalen och var jättemallig när han kom hem med sin rosett och premier. Får säga att vi alla var imponerade av dem. Så fina får man inte på riktiga vänstervarvstillställningar och då har man ändå betalat dyra pengar (som man istället hade kunnat köpa oxöron för) för att delta.
Jag har på nåder låtit Junioren hänga sin rosett under mina, på väggen för inofficiella vinster. Väggen för officiella rosetter, lär han inte ha något att hänga på ett tag. Han får växa i sina gigantiska tassar först.
Junioren har haft sin kullsyster och sina kennelföräldrar på besök. Hon är väldigt söt.
Jag gjorde mitt bästa för att hålla reda på de där två. Stridsvargen gjorde det han alltid gör när vi får besök av andra hundar, drar sig tillbaka till tvättstugan. Hade behövt hans hjälp att hålla reda på de där små vildhjärnorna.

Vi har varit hos världens bästa farmor två gånger! Hon är bara bäst! Hon har en gigantisk trädgård med massor av äventyr, man får gå in och ut ur huset som man vill och farmor bjuder alltid på snask!
När vi var hos farmor, passade vi på att väcka baddjävulen i Junioren. Hos farmor finns det en stor badsjö utan vågor som vi har i havet hemma. När det var så lugnt och fint, kaxade lillplutten på sig och simmade hur fint som helst. Jag hjälpte honom och hämtade in apporterna till grundare vatten så att han kunde ta över dem och sedan bära upp den på land.
Apan avslutade sin semester med att åka med oss på Juniorens valpträff.
Jag var med för att jag hade en viktig roll att fylla. Apan berättade för de andra aporna, hur det går till på utställningar. Jag visade de små grå glina, hur man ska stå och föra sig i ringen. Efter att jag hade visat, fick se träna - jisses! De har en hel del kvar innan deras bur ser ut såhär, när de är på utställning.
Med vänliga sommarviftningar
Grå

Inga kommentarer: