5 augusti 2013

När det bara känns rätt

Jag vet inte hur jag annars ska sammanfatta min lycka över Junioren. Jag älskar denna lilla glada, busiga, arbetsnarkoman som älskar att träna och som hellre arbetar för en leksak än godis. Jag vet att det är fånigt men efter min långa och kampfyllda resa med Grå (som ännu inte är över) så är det en lisa för själen att arbeta med något där bitarna bara faller på plats.
Att gå ut på planen och ha en hund som man måste informera, att den faktiskt är trött, är en angenäm upplevelse. Det kommer säkert komma tillfällen i framtiden där man kommer förbanna den egenskapen men just nu är den fantastisk!
Att gå ut på planen med något envist och viljestarkt som faktiskt viker sig för sin förares önskan och försöker vara till lags, är en angenäm upplevelse. Det är som att upptäcka en helt ny värld.
Att gå ut på planen och bara skratta och glädjas med de små och vingliga framstegen som en valp, unghund, gör, är en angenäm upplevelse.
Att sätta upp både långsiktiga och kortsiktiga mål och inse att de faktiskt är full möjliga och inte bara drömmar och illusioner, är underbart, nästan berusande.
Att se fram med förväntan och glädje, till nästa träningspass, att längta, är en helt fantastisk upplevelse.

Tack du underbara lilla varelse. Du kom inte ensam. Du tog med dig träningsglädje, motivation och tilltro till mitt kunnande. Detta är starten till en resa som bara kan bli fantastisk!

 /Matte som just nu skissar på höstens träningsprogram

3 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Vad underbart att läsa! Grattis till återfunnen glädje och inspiration :)

Sanna sa...

Tack! Jag har tidigare trott att jag har vetat, hur det känns att se fram emot träning. Nu vet jag verkligen hur det känns!

Att se fram emot träning och hela tiden ha så otroligt mycket idéer kring träningen att det bara bubblar. Att se fram emot att få höja ribban och utmana, istället för att bäva och känna motvilja - WOW! Det är så coolt!

Det är alltså såhär det känns när man har roligt tillsammans med sin hund!

Anonym sa...

Härligt att läsa och höra att du är nöjd med honom. Värmer i kennel mammans hjärta ;-).kramar katarina