20 juni 2013

Oh happy day!

Idag har jag och Stridis haft lite andrum. Apan lämnade Junioren på dagis för att Husseapan skulle få sova ut efter sitt nattpass. Det blev även möjligt för Stridis att vila ut. Han har haft lite diffust ont i sin kropp de senaste dagarna och behöver ta det lite lugnt. Själv njöt jag av att kunna sova lite varstans i huset och inte behöva vara barnvakt i köket åt Junioren.

Apan hämtade en mycket trött liten Junior från dagis. Dagisapan har ju själv en söt weimtik och de hade lattjat järnet under dagen. Apan fick bilder under dagen från dagisapan.

När Junioren hade ätit och både han och Apan hade vilat, drog vi till klubben för att träffa Bonnie och hennes husseapa och träna rallylydnad. Det var grymt längesedan vi tränade tillsammans och minst sagt hög tid. Det blev en superbra träning!

Apan började med att duka upp och hon hade en plan för träningen. Jag fick börja och momentmässigt har vi idag tränat slalomet, 360 grader, sitt framför - ingång höger/vänster och mallenuttsväng samt 1-2-3 bakåt.
Fokusmässigt har vi jobbat med att Apan ska vara lugn, tydlig och dra ner på tempot så jag hinner med att fatta vad hon vill och samtidigt hålla koll på mina tassmyror.

Halvvägs igenom fick jag pausa och då hade Apan Junioren ute. Han fick miljöträna för han har aldrig varit på Klubben. Han har bara varit med på vår Tävlingsklubb. Det var kursavslutning för en grupp idag så han hade många hundar att titta på. Han fick träna på att ligga stilla på sin pausfilt och bara hålla kontakt med Apan trots störningar. Han fick även träna på att söka kontakt med Apan genom att nosdutta hennes hand. Han fick allt störningsräning av kurshundarna men skötte sig ypperligt.

När Junioren var klar, fick jag komma ut igen och så jobbade vi vidare med tempo, tydlighet och lugn och vi fick till en kanoners träning!

Eftersom det var kurs kunde jag och Bonnie inte röja loss som vi brukar. Lite synd men så blir det ibland. Tur i oturen var det kanske att vi inte fick röja. När vi kom hem konstaterade Apan att hon hade glömt våra röda koner som ser ut som kinahattar. Först tänkte hon åka ut tidigt på morgonen och plocka upp dem men sedan blev hon nojig.

Resultatet - en skymningspromenad tur och retur med koppelträning där vi mötte apor, apor med konstiga leksaker som körde jättefort, partajande apor, cyklande apor, mopederande apor och apor som satt i bilar. Inte att förglömma apor som gärna står och halvgömmer sig i sina trädgårdar. Gick hur bra som helst för Junioren i samtliga möten. Retligt nog så är han, efter idag att döma, bättre på att promenera på slakt koppel intill Apan...

Med glada rallysvansviftningar
Grå

1 kommentar:

Hanna aka Lilla My sa...

Trevlig midsommar på