25 juni 2013

Every day...

Aporna är så tråkiga att man storknar just nu. De rotar runt i trädgården som värsta mullvadarna. De håller på att byta ut staketet mot ett nytt staket. Jag undrar när det togs beslut om detta och vem som godkände designen. Hade någon frågat mig så hade jag underkänt det hela. Med det nya staketet kan fasanerna inte komma in på tomten längre och jag kan inte heller krypa ut under slanorna. Vilken idiotisk design!

Aporna påstår att med det nya staketet så kommer de kunna ta det lugnt när vi är ute och vara trygga om att vi inte kommer ut och inga hundar kommer in till oss. Apornas staketbygge verkar har skapat en bygghysteri för rent plötsligt har aporna i grannhuset börjat bygga plank och staket mot vår tomt. Lite förvånande eftersom de hade sagt att de skulle göra det när de hade gjort en massa annat. Kanske har Juniorens ankomst bidragit till den påskyndade byggstarten.

Eftersom Aporna är mullvadar, får jag huvudansvaret för att underhålla Junioren. Han är en riktig liten ettrig pryl och det spelar ingen roll, hur hårt jag trycker till honom, han ger sällan till aldrig upp. Stridis har lite bättre framgång. Junioren är lite rädd för honom, trots sin idoldyrkan.

Jag underhöll Junioren i över två timmar igår. Husseapan och Stridis hade dragit till jobbet och Apan var irriterad över en dumapa i grannskapet som hade fällt idiotiska kommentarer. Apan säger att sådan irritation ska man arbeta ut ur kroppen så att man blir av med den snabbt. Min tokiga Apa var därför ute och grävde ner de sista åtta plintarna till staketet. När hon var klar, lös hon som en liten sol igen. Verkar vara en bra tanke det där.
I söndags var jag och Junioren på Klubben och tränade tillsammans med Bonnie & Husseapa och så var Chuckie och Diz där med sin magiska matteapa Stina. Då undrar man kanske varför hon är magisk? Jo hon har magiska fingrar. De hittar alla knutar och spänningar i ens kropp och det är så otroligt skönt när hon löser upp dem. Så har ni någon öm muskel någonstans - ring Chuckie & Diz matteapa Stina! Hon är grym!

Efter träningen följde Stina med oss hem för att utöva sin magi på Stridsvargen. Han har inte varit sitt glada jag på ett tag. Härom veckan hade han skrikit till i tjänstebilen och eftersom Stridis hellre skulle dö än ynka sig så orsakade det viss oro och inte blev det bättre av att han rent plötsligt inte ville hoppa in och ut ur bilar. Åka bil är liksom en av punkterna på listan över saker som Stridis tycker bäst om.

Stinas magiska fingrar hittade supersnabbt problemet - Stridis har fått problem med ischias! Antagligen för att han är en så stor och ståtlig kille. Smärtan har fått Stridis att spänna sig och ju mer han har spänt sig, ju mer har hans muskler tryckt på ischiasnerven. Stinas fingrar jobbade i över en timme och aporna satt med. Husseapan stöttade Stridis som verkligen avskyr när man pillar på honom och Apan såg till att Stridis inte knockade Stina med sin stålkorg, när hon hittade extra känsliga punkter. Stridis uppförde sig superbra. Aporna och Stridis har nu läxa att se till att Stridis stretchar efter anvisning, dagligen.
Junioren växer så det knakar men visar hur mycket valp han är när han springer runt med sin Briotax. Den har blivit Juniorens favvo. Vi får se. Den har ju faktiskt chans att överleva nu när han har börjat tappa sina äckliga som pirayatänder.

Fast ska han fortsätta sno jordgubbar ur Apans trädgårdsland så har han större problem än en mjukistax och tappandet av valptänder...

Med vänliga svansviftningar
Grå



1 kommentar:

Hanna aka Lilla My sa...

Problemet med det nya staketet, behöver inte vara något problem. Se det snarare som en utmaning, att lära dig hoppa högre :).

Nospussar från Tila