1 juni 2013

Hot hot hot

Puh! Varmare än varmast har det varit de senaste dagarna. Det är tom så att jag har passat på att svalka tassarna i havet vid våra promenader på stranden. Junioren har fått börja följa med på en kortare runda per dag. Antingen med mig eller tillsammans med Stridis. Några kvällsrundor, har vi gått hela flocken, riktigt mysigt.

Junioren har börjat ta för sig och vara uppkäftig. Han bits hårt med sina små pirayatänder och ger sig inte. Vi har alla sagt ifrån men han är en liten ihärdig rackare. Han har haft uppsträckningssamtal med alla utom Stridis. Aporna misstänker nämligen att Stridis tillsägelser, kan bli i lite hårdaste laget. Men han får nog passa sig Junioren. Stridis är långsint.

Vi var på brukshundsklubben på vår rallylydnadsträning i onsdags. Junioren fick följa med och bekanta sig med omgivningarna. Riktigt kul att ha honom med. Det betyder att jag får paus i träningen. Apan är riktigt dålig på att komma ihåg det där med paus och fika. Kanske för att hon alltid kör full fart framåt tills hon är klar.

Igår stod ensamträning på schemat. Jag och junioren var i köket och Apan gick ut utomhus. Efter det att vi hade varit själva inomhus en stund och Junioren hade somnat i sin bur, smög Apan in och hämtade mig och sedan tassade vi försiktigt ut och stängde dörren. Inte ett pip hörde vi. Efter ett bra tag, fick Junior komma ut och röja och sedan gjorde vi om träningen. Gick grymt bra!

Idag har Aporna testat vilka leksaker Junioren gillar. Till min stora fasa, gillade han mina mjuka nätbollar. Ok att jag bara tycker de är roliga när jag och Apan har tränat klart och vi jagar runt efter dem, de är faktiskt mina!!!

Turligt nog gillade han de där dinga bollarna på snöre och Apans fina fleeceflätor också. Apan sade att det finns fler nätbollar och att Junioren kan få i annan färg om vi nu inte klarar av att dela nätboll.Däremot är Stridis gröna boll inte förhandlingsbar. Den är hans och bara hans och man ska absolut inte pilla på den. Blir väl än värre nu när han har varit behjälplig till riktiga combatapor på jobbet, spårat järnet och fått massor med beröm.


Med valpvaktande svansviftningar
Grå

1 kommentar:

Clara sa...

Tjabba
Såg att du "fått" en lillebror. Han ser riktigt rolig ut med dom stora öronen men det växer han säkert ikapp.
Ska inte Junioren få sitta tillsammans med dig på den stora bilden?
Husse har snackat om en valp men han får nöja sig med mig.
Husse och jag önskar er lycka till.