28 maj 2013

Here we go!

Idag har Apan jobbat och vi har varit hemma med Husseapan. Vi har fått vara i trädgården eftersom Junioren är lite för liten för att hänga med på våra långa rastrundor. Det innebär också att vi automatiskt får ansvar att roa Junioren.

Stridsvargen förbarmade sig över honom och joggade i sakta mak runt Friggeboden så att Junioren skulle få jaga honom och inte bli avhängd i första kurvan. Trots att Stridis tog det lugnt, hängde han av Junioren. När han insåg att han hade hängt av honom, gjorde han en helomvändning och totalgolvade Junioren. Han är ju så liten att han inte syns! En liten tångräka är vad han är...

När Apan kom hem, drog Husseapan och Stridis iväg och tränade spår. Apan gjorde vad hon kallar för en NP. Hon for runt som en tasmansk djävul med dammsugare och mopp och sedan städade hon toaletterna. Jag fattar inte vad aporna har emot goda dofter och hemtrevliga dekorationer som grässtrån, sandkorn och charmiga pälsråttor som yr omkring. Inte heller förstår jag varför man prompt måste ta bort min och Stridis konst när vi anstränger oss så hårt med att fixa dekorativa droppar lite här och där. Nu stinker hela lyan av såpa. Apan påstår att det luktar gott men jag håller inte med.

Junioren fick sedan lite ensamträning för jag och Apan gick ut i trädgården och tränade lite lydnad och lite rallylydnad. Det gick inte så bra. Jag vet inte varför men den senaste tiden har jag känt mig otroligt seg när vi har tränat. Kommer liksom inte igång. Vi filade på enkla detaljer och till slut fick vi upp lite energi och kom igång bra. Då tyckte vi att det räckte för idag.
När Apan var klar med det tasmanska djävuls-tricket, tränade hon växling av belöningsleksaker med Junioren och så tränade de kontakt med godisbelöning. Han var duktig om än försiktig den lille parveln. jag övervakade med Apan påstod att jag var dåligt inflytande, eftersom jag påtalade att jag också borde få godis.

Junioren fick hänga med mig på promenad och vi gick på strandstigarna. Han lyckades faktiskt prestera en liten pöl på rundan. Förra gången han fick följa med mig, höll han sig hela rundan och gjorde sina behov i trädgården. De är inte så logiska de där juniorerna.
När Husseapan och Stridis kom hem, hängde vi hela gänget i trädgården och jag busade med Junioren. Min plan var att trötta ut honom ordentligt så att han sover hela natten och än så länge verkar jag ha lyckats!

Med valpvaktande svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: