26 juni 2013

Back to school!

Idag har Apan suttit på skolbänken.
Tidig morgon stuvade jag, Junioren och Apan in oss i weimobilen och drog norrut till Lotushallen. Bästaste Tant kör sitt sommarläger denna veckan. Idag var det clinic för en norsk apan som heter Siv Svendsen. Apan hade åhörarplats till clinicen.

Min uppgift för dagen var att vakta weimobilen. I en hage intill Lotushallen, går det sådana där konstiga luddiga kossor med gigantiska horn. Jag tänkte inte låta dem komma nära vår weimobil. Otrevliga bestar som bara står och tuggar och glor på en.

Det var mer än en apa som undrade om inte Junioren skulle vara med som demohund. Pyttsan! Han är inte torr bakom öronen och han kan knappt hålla reda på sina gigantiska tassar, än mindre fokusera och faktiskt lära sig något på en clinic!

Han fick miljöträna så dels fick han sitta i en av burarna i fikarummet och sedan fick han även vara med inne i hallen och antingen ligga på sin pausfilt eller i Apans knä. Han hade tom sovit en stund där i hennes knä och snarkat så att det hördes över halva hallen.

I pauserna fick han komma ut på mattan i hallen och han hade jätteroligt med sin egen spegelbild i de två stora speglarna som är uppsatta i hallen. Junioren och Apan lekte med fleeceflätorna och tränade växling. Han var på trots en helt ny miljö och en massa främmande apor som satt och tjattrade.

Han passade dessutom på att knata rakt upp i Sivs gigantiska leksakshög och peka ut för Apan, vilka leksaker han gillade. Jag tror att Apan kommer tillverka lite nya pryttlar inom kort.

Apan säger att hon har lärt sig massor av bra saker idag som vi kan ha nytta av. Hon säger att den här typen av träning, passar henne som handen i handsken. Det ska bli jättekul att se henne använda sig av dagens metoder på Junioren. Jag tror att det kommer passa Junioren perfekt!

Med lärdomsfulla svansviftningar
Grå



Inga kommentarer: