6 januari 2013

Get'Cha head in the game

Ny dag och vilken överraskning, träning igen...
Idag åkte flocken till en gräsplan som vi brukar vara och träna på när vi vill ha det lugnt och bara lite störningar. Egentligen var nog ingen jättetaggad, jag börjar känna mig lite mätt på träning efter en intensiv vecka, Stridis var seg efter gårdagens springande och aporna såg ut som kom och hjälp mig och dö.

Stridis fick börja. Han fick träna på sina stegförflyttningar, inkallning med läggande samt fritt följ. Han har så bråttom när han springer mot Husseapan att han får en nästan lika lång landningssträcka som en jumbojet. Ni vet hon pet-apan, hon bara måste justera sådant. De fick till ett riktigt snyggt.

Stegförflyttningarna till vänster börjar bli grymt snygga. De till höger måste de putsa lite mer på men de är på väg. Sedan är det backningarna. Stridis får liksom inte upp rumpan från backen och skuttar mest bakåt men vi kommer nog på lösningar på det med.


Sedan var det min och Apans tur. Vi tränade fritt följ och har konstaterat att Apan inte ska ha vare sig Arak-jackan eller keps på sig. Jag vill se henne tydligt och gör jag inte det så hamnar jag i en väldigt framskjuten position när jag försöker se hennes ansikte. Vi passade på att köra rutan också. Det var lite stök i de första skicken men till slut fick vi rätt på den med och utan target. Då var vi mycket nöjda!

 Tränade lite rallylydnad också. Vi får ju kämpa på nu när vi har hittat vår sport. Vi tränade momentet sitt-1 steg till vänster-kalla in-sitt. Husseapan hjälpte till att hålla koll och nu förstod jag äntligen att det är meningen att jag ska sitta kvar. Hur skulle jag veta det? Jag har ju bara tassat efter Apan lite tyst och dykt upp vid hennes sida när hon har sagt hit och då har hon blivit jätteglad. Hon kunde ju ha varit lite tydligare med det där kvarstannandet, tycker jag.


Stridis fick komma ut och köra saksök på riktigt små saker.

Han var superduktig och gjorde väldigt fina markeringar.

Stridis avslutade sin träning med att röja med sin nya boll. Jag och Apan har åter hittat en belöningsboll vars tillverkare påstår att bollen är oförstörbar. Vi tror det när vi ser det! Vi konstaterar att hitentills står det 7-0 mellan Stridis och oförstörbara bollar.

När det var min tur igen fick jag köra lydnadsapportering. Till apporteringen i lydnadsklass 2 körde vi med en vanlig apportbock men i den dirigerade apporteringen som vi har lyft ut från elitklass, körde vi med mina fina rosa dummies.

I rallylydnaden har vi börjat jobba med snurren under gång och den är lite förvirrande men vi ska nog få kläm på den. När träningen var över, hjälpte jag Apan att samla ihop alla våra koner. Hon har lovat mig ledigt imorgon, det ser jag fram emot!

Med vänliga svansviftningar
Grå