15 oktober 2012

Veckans fokus

*tar över tangentbordet efter Grå och sopar bort grå hårstrån från den rosa/vita datorn*

Inspirerad av Hanna på Kennel Blågul, har jag tänkt lägga upp veckans träningsmål och plan för att nå de målen, här på bloggen. Kanske är det till hjälp för andra. För egen del är det ett sätt att få en bra struktur i träningen och inte sväva iväg. Det är så lätt hänt att man har tänkt en sak men gör en annan, eller skjuter på de där momenten som inte är så roliga att träna, till förmån för de som är roliga och går bra.

Denna veckan går i uthållighetens tecken, eftersom det är vår stora svaghet. Grå har lätt för att tappa fokus och när han tappar den, har han svårt att komma tillbaka till utgångsläget. Dessutom behöver vi jobba betydligt mer i uthålligheten när man byter från ett moment till ett annat.

Veckans resultatmål:

* 1 minut fritt följ/linförighet utan att Grå glider ut ifrån min sida och tappar fokus.
* Länka ihop två moment i lk I utan att tappa fokus.
* 1 minut platsliggning med nosen i backen.

Vägen till att nå målen:

* Korta träningspass i fritt följ/linförighet, stötta med kortkoppel för att stärka position och uthålligheten
* Länka ihop valfria moment med transportsträcka, utsätta Grå för lättare störningar, belöna fokus före korrekt utförande av momentet.
* Platsliggning med vårt "hemliga belöningstecken" för korrekt utförande, gradvis utökande av tiden. Variera längd mellan mig och Grå.

Det är lite kortfattat vad vi kommer syssla med i veckan. Finns det tid och möjlighet så vill jag även jobba lite med viltspår och någon form av viltapportering. Prio ett är att vi har roligt och allt annat är som vanligt bonus.

/Matte


1 kommentar:

Hanna aka Lilla My sa...

Veckans fokus är så himla bra för oss tvåbeningar, som annars gärna svävar ut i våran träning ;). Kör hårt!