29 september 2012

Our house

in the middle of our street...

Hemma i vår lya händer det alltid något. Ibland är det stora spektakulära saker och ibland är det små och kanske inte så minnesvärda. Något änder dock alltid!

Till att börja med är aporna i grannhuset tillbaka. De trodde minsann att de kunde smyga in och ut, utan att bli upptäckta. Det går inte för sig! Jag drog larmet och som alltid fick jag Stridis support och Husseapans "TYST!".

För det andra har Apan nu lämnat över stafettpinnen med det som hon påstår är en manlig förkylning, till Husseapan. Jag har lite svårt att förstå att ett snörvel kan vara av hankön och hur då Apan kan få det eftersom hon är av honkön. Apan säger dock att eftersom hon fick den från brandaporna på brandstationen och de bara var män, samt att hon aldrig någonsin har varit mer gnällig under ett snörvel, är den manlig. Nåvars Husseapan har den i vart fall nu och jag hoppas att han lämnar över stafettpinnen till någon utanför för flocken för nu får det vara nog på detta ständiga apsnörvel.

För det tredje har Husseapan sett till att jag inte kommer åt musfällorna. Jag tassade tyst efter när de ställde efter dem och sedan låtsades jag vara djupt ointresserad. När jag sedan vaktade huset, hade jag egna portabla snacksbarer utställda lite här och där i huset. Bara att lirka fram dem med tassen så att de löste ut och sedan äta snackset - perfekt! Suraporna höll inte med och nu har Husseapan köpt en annan typ av fällor där bara mususlingen kommer åt snackset och där de gamla fällorna finns kvar, står det nu så mycket saker framför att jag inte kommer åt det! Jag fattar inte hur de kan vara så elaka! Jag svälter ju och behöver var enda liten smula jag kan få tag i!

För det fjärde skulle jag och Stridis softa i trädgården men inte blev det softa alls inte. Stridis passade på att testa jobba lite med sin munkorg för han har inte haft den på sig på länge och på något sätt blev jag indragen i eländet för aporna tycker att det var en bra idé att göra microgrupplydnad. Lite skojsigt om än att jag var lite trött och omotiverad i tassarna idag. Det var rätt skönt när apan gick in för att äta och jag kunde haka på henne.

Apan har dessutom fixat så att Stridis inte längre får skav av sina sökkorgar. Det gjorde hon visserligen inte idag men det blev väldigt snyggt. Den ena korgen satte hon dessutom nya remmar på för hon säger att hon har tröttnat på att laga skräpet som satt där från början. Blev väldigt bra det med. Sedan har hon fixat så att Husseapan inte behöver hålla på och sy märken på sina jobbkläder,  nu kan han bara ta av dem och plättlätt trycka fast dem på andra kläder när han bytar/tvättar. Apan är allt lite finurlig med sådant!

Så ni ser, i vår lya händer det massor av saker, även när det inte händer så mycket!

Med vänliga svansviftningar

Grå

Inga kommentarer: