30 september 2012

Sunday

Söndagar är bra dagar i the Seaside Shack! Då är aporna relativt ofta lediga. Vi kan nästan se det som att deras helg, alltid är förskjuten minst 48h. Söndagar blir liksom vårt fredagsmys. Apan jobbade igår så hon sov länge idag så Husseapan körde morgonfix med rastrunda och frulle.

När Apan masade sig ur bädden och åt frulle, planerades dagens träning. Jag var inte ett dugg intresserad förrän Apan nämnde att hon skulle hacka köttbullar. Då först blev det läge med träning på dagens agenda.

Apan skrev träningsplan för hela flocken och läste in sig på Stridis moment eftersom de skiljer sig från de civila. Därefter packades bilen och så drog vi iväg till en bra träningsplätt på ett industriområde. Temat för dagen "träna med glädje"

Stridis började med fritt följ. Husseapan fick korrigeringar av Apan och så fick han definiera ordet "uppvärmning". K9-enheten fick backa i fria följet för Apan är tokpetig och vill inte se plogbilstendenser, höra ljud och se trängningar. Hon säger att Stridis har för hög potential, perfektion är därför kravet. De fick båda beröm och belöningssnask.

Jag körde också fritt följ och det märks att vi är rysligt ringrostiga. Men 5-56 i form av positivt tänkande och korvbitar fick fram bra kontakt och bra position på slutet.

Medan jag pausade, tittade K9-enheten på transportmomentet. Husseapan stönar om cirkuskonst men Apan gav sig inte. De började på absolut basic. Stridis fick fokusera på att hålla koll på filur-Apan och inte titta på Husse. Mer beröm och snask. Apan tyckte det var en bra start och introduktion.

Jag tränade på min ruta och vi fick till två riktigt bra skick och dessutom var de utan target. Betyder att jag måste vara på hugget och lyssna på Apan, vilket är svårt när det blåser och det finns så många dofter i luften. Köttbullarna bidrog onekligen till min vilja att lyssna lite extra.

Paus för mig och Stridis tränade revirsändande med återkallning/avbrytande. Husse har velat lite om han vill att Stridis ska komma tillbaka eller lägga sig. Experimentverkstad och aporna kom tillsammans med Stridis, fram till att det ska vara ett återkallande och det var mycket bra! Snask till alla!!!

Jag och Apan tränade på zätat och målet för dagen var att genomföra och inte nödvändigtvis precision. Massor av köttbullar blev det!

Inkallning med läggande blev K9-enhetens sista egenmoment och mest i syfte att analysera och komma fram till en bra plan för träning. Blir det den planen aporna och Stridis kom fram till, kommer Stridis bli grym i det momentet!


Jag körde dirigerad apportering som mitt sista moment och Apan tycker att jag har fått bra koll på att springa höger/vänster. Nu vill hon bara signalsäkra innan vi går vidare och bygger ut momentet.

Vi avslutade med en kanonbra platsliggning och sedan var det dags att åka hem och äta. Det är grymt skönt att ta en tupplur på maten efter bra, rolig och positiv träning!

Med glada och arbetströtta svansviftnir
Grå

Inga kommentarer: