16 juni 2012

Sweet Harmony

Vi åkte till en skogsdunge idag! Jag och Apan jobbade vidare med vår apportering. Det är riktigt roligt att hämta saker till Apan när hon är sådär glad!

Jag fick börja med den tunga dummien. Den är rejält tung och första försöker så fuskade jag lite men det var inte värt att bli utan frolic, vilket blev resultatet av fusket. Jag måste försöka komma ihåg att hur tröga aporna än är så verkar de ha supersyn när man ska apportera.

Andra vändan med den tunga dummien, då sprang jag tom in med det tunga åbäket och det verkar vara grejen för jag fick flera godisar! Efter det började Apan med något som hon kallade för dirigerad apportering.

Jag blev helt förvirrad! Jag tror att det är meningen att jag ska springa i den riktningen som matte pekar och hämtar vad det nu är jag hittar i den riktningen. Hon säger att vi måste bli bättre på det om vi ska klara proven. Husseapan kom med goda råd som var riktigt bra så vi ska se om vi kan använda dem i vår träning.

Stridis fick jobba han med. Det är en ryslig tur att vi har Stridis eftersom Apan brister i lokalsinne. Hon kan gå vilse i vår trädgård om man inte hållet koll på henne. Jag förstår inte hur Husseapan kan gå med på att hon figgar sök och lägger spår. Kanske för att han litar på Stridis suveräna nos.

Stridis hittade Apan varenda gång och Apan fick också låtsas vara en dum filur som vägrade göra som Hesseapan och Stridis sade åt henne att göra. Vet ni vad? Gör man inte som konstapeln med hund säger, blir man biten...

Stridis hade jätteroligt! Han kampade omkull Apan till slut. Jag tänkte att hon skulle bli lite syrak men hon skrattade bara och sade att hon hade landat mjukt i ljungen.

Med nöjda svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: