12 mars 2012

Sunny Sunday

Träning i vårvärme är inte helt plättlätt. Rent plötsligt är det som var lagom och behagligt, för varmt och inte blir man av med vinterpälsen i en handvändning. Fast jag misstänker att min gosiga gummiskrapa kommer fram när som helst. Jag behöver ju ingen sådan därade svindyr Furminator som Stridis. Gummiskrapa, en solig plätt på gräsmattan och Apan som gnuggar mig över hela kroppen, det är så skönt att man får weimryck efteråt.

Jag och Apan hittade ett fält och tränade lite revieringsteknik på det. Tidigare har vi råkat på en hel del fasaner i det området när vi har spårat där men nu var där inte en enda ynka liten fasanfjäder. Apan är petig med tekniken så det är mycket att hålla reda på, springa, vinda efter fåglar, vända åt rätt håll, hålla avstånd och inte glömma att söka av kanterna. Lägg därtill att temperaturen rent plötsligt hade hoppat upp en 10 grader så var det roligt men jobbigt.

Husseapan och Stridis lade spår över ett fält och med tanke på att det blåste rejält så var det inte riktigt den där toppklassen på spårarbetet som det brukar vara men de hämtade hem rejält på slutet. Även Stridis kom tillbaka med en hängande tunga. Husseapan kommer få gå bananas med den däringa furminatorn så att han blir av med all tjock päls.

Efter det drog vi vidare till klubben och tränade lydnad. Apan har tjatat på Husseapan om att Stridis borde vara där oftare för att lära sig att man inte ska mucka med var enda hund man träffar på. Husseapan och Stridis är inte lika roade men till slut traskade de in genom grindarna och Stridis som var helt i jobbfilen, brydde sig inte om att det var hundar runt omkring.

Jag och Apan körde vidare på det som ska bli ett ställande under inkallning. Rutan och idag fuskade Apan, hon hade de tunga träningskonerna med sig och inte kinahattarna. När det är kineserna, brukar jag lätta upp träningen genom att apportera en eller två så att Apan får lägga tillbaka. Vi jobbade med hoppet i lkII samt elitapporteringen, bara för att vi är grymt bra på den sistnämnda och ibland behöver man göra saker man är grym på och inte bara träna på det som är mindre bra. Vi tränade fritt följ och det satt riktigt fint, trots massor av störningar och lite trötthet. Sist avslutade vi med en kedja med läggande, ställande och inkallning ur lkI och den satt. Apan är alltid glad när saker fungerar.

Resten av dagen spenderade jag bekvämt nerbäddad i min beanbag-bädd!

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: