3 januari 2012

Året har startat!

Nyårsafton var helsoft! Aporna firade tidigt för Apan skulle jobba hela natten och Husseapan var hemma med oss. Våra grannar sköt sådana därade fyrverkerier. Jag tyckte det var drygt att inte vara ute och titta på dem för de är så fina. Husseapan bestämde dock att eftersom han var ensam med oss två så var det bättre att vi var inne hela högen.

Apan jobbade på kvällen på årets första dag också! Naturligtvis sov hon mest den dagen, men vi tog en lång härlig promenad på stranden när hon väl masade sig upp ur sängen. Vi jagade ninjabollar och varandra, hur roligt som helst och väldigt skönt.

Igår kom året igång på allvar men också med världens bästa start. Knådnings-Apan kom! Stridstysken som i vanliga fall brukar nöja sig med att skälla på Apor som kommer på besök och sedan ignorera dem, var så lycklig över att se henne och fjäskade så hon knappt kom in genom dörren. Öronen fällda och valpglafs, jag och Apan stod bara och gapade. Man måste nämligen tänka på att slår man upp orden "reserverad hund" så är där en bild på Stridis som exempel.

Förra gången Knådnings-Apan var här, vilket var eviiiiigheter sedan, fick jag vänta och Stridis fick vara först. Det tänkte jag ändra på denna gången! Så fort massagebänken var uppställd, slängde jag mig upp på den. Stina som knåndnings-Apan egentligen heter, har magiska tassar. De hittar alla de där ömma små punkterna och mjukar upp dem. Stina undrade vad jag hade sysslat med för hon hittade en hel drös konstigheter uppe i min nacke och hon burkar annars referera till mig som världens mest avslappnade hund. Skönt var det i alla fall och jag gjorde Snork-ljud och viftade på svansen för att visa det.

Stridis som tidigare har har tyckt att det är lite jobbigt med främmande apor som är närgångna, var inte svårflörtad heller. Sedan så har han ju en charmningsteknik a la bulldozer och fattar ju inte att den inte går hem. Han ska liksom tramsa, pussas och gnaga i folk och tycker att han är så charmig så. Husseapan bara suckade men till slut så kom han till ro där på bänken och med tanke på att han låg stilla på båda sidorna och bara njöt så var Stinas magiska tassar i fullt arbete.

Härlig start på det nya året! Ikväll har jag och Apan agilityträning. Även om det inte är så prioriterat med agilityn i år så kommer vi träna kvar med vårt träningsgäng. Dels för att inte tappa allt som vi har jobbat så hårt för att få till och dels för att det är en härlig variation till vår andra träning.

Med vänliga svansviftningar

Grå

Inga kommentarer: