5 januari 2012

Agility, lydnad & stormar

Phu! Ligger och pustar i bean-bag bädden! Apan och jag har haft ett tokroligt träningspass i köket men man blir snurrig i bollen för när klickern kommer fram är det dags att aktivera hjärncellerna och avaktivera tassmyrorna!

Vi har gått tillbaka till att träna kryp, egentligen inget moment som vi behöver just nu men jag måste fokusera på vad apan vill, kontrollera min kropp och jobba lugnt annars blir det liksom inte bra. Jag lyckades krypa över nästan hela köksmattan och Apan kunde gå nästan upprätt så vi är en bra bit på väg.

Vi körde stegförflyttningar med fokus på att backa av precis samma anledning som krypträningen och helomvändningar och platsliggning med nosen i backen. Klurigt som bara den att få tassmyrorna att uppföra sig men jag lyckades grymt bra!

Vi tränade targetöverföring också men jag undrar hur trög Apan tror att jag är! Till slut tröttnade jag på att hon tog bort och lade tillbaka targeten som om jag inte fattade någonting så jag plockade resolut uopp targeten och gav den till henne och så visade jag att jag visst kunde sätta mig på samma punkt som den hade legat på - alldeles på egen hand!

Fast jag hade tjuvtränat lite tidigare på dagen. Husseapan och Stridis var hemma hela dagen och kände att de behövde träna och jag fick hänga med. Stridis körde spår och vindmarkeringar. När de var klara körde jag och Husseapan lydnad! Vi tränade fritt följ, inkallningar och apporteringen från lydnadsklass 2.

I tisdags var vi på agilityträning. Vi var inte så många för det var den där dumma Emil som härjade, lät som om hela ridhuset skulle rasa ihop när som. Agilitybanan gick väl sådär men Apan säger att det var en av de bättre träningarna eftersom jag låg eller satt tyst när jag väntade på min tur

Klurig bana var det allt och jag och Apan tragglade oss igenom den och Apan höll sitt nyårslöfte. Istället för att bli sådär läskig när tassmyrorna och nosen tog över så kallade hon bara in och så fick jag börja om. Vi hade störtkul och Apan sade att jag har aldrig varit så snabb i slalomet som jag var då.

Igår jobbade aporna och Stridstysken. Jag vaktade huset och innan Apan körde till sitt jobb, gick vi långpromenad på stranden. Jag har fortfarande svårt att låta bli de smaskiga tångruskorna men jag slipper ha den dumma gallerkorgen på nosen så länge jag släpper dem så fort Apan säger till. Den där Emil härjade fortfarande så mina öron höll på att blåsa av.

Med vänliga svansviftningar

Grå

Inga kommentarer: