4 december 2011

Bad & Great!

Vi börjar med det dåliga, jag är fortfarande inte helt förlåten av Apan. Hon och Husseapan har pyntat för advent och det närmar sig den tiden på året då den där feta apan i röda kläder, kommer med braiga och mystiska paket som man får riva upp och njuta av dess goda innehåll. Jag svansade som vanligt efter Apan och höll koll på vad hon sysslade med och frågade henne lite i förbigående vad hon trodde att jag skulle få av fetto-apan. Apan tittade snabbt på mig och svarade, munkorg, stackel och elhalsband... - OHY!!!

Tyckte det var väldigt elakt sagt av henne för jag har faktiskt ansträngt mig och försökt hålla de där sabla tassmyrorna i schack och göra som Apan vill. Speciellt nu när hon har skaffat häftiga ninjabollar! Då tycker jag att det är elakt att säga att jag ska ha munkorg när jag är på stranden. Jag kan faktiskt inte rå för att tången som havet skickar in, är så otroligt god. Synd bara att min mage inte tycker lika mycket om den som mina smaklökar. Det är faktiskt inte mitt fel att magen inte tycker om den och att jag måste väcka aporna i arla morgonstund för att gå ut och kräkas!

Nåvars, idag har vi varit och träffat några apor och deras hundar som vi hoppas att vi får träna ihop med till våren. De samlades på lydnadstävlingarna på Veberöds BK. Det stod socialiseringsträning på träningsschemat och jag tänkte att det skulle vara en baggis för en så social grabb som mig. Nu visade det sig att apornas idé av socialisering, är att man sitter eller ligger still på samma ställe och bara glor! Sedan när blev det socialt?!? Jag försökte roa mig med att nynna och ni som har hängt med i bloggen vet ju vad Apan tycker om det - inte.

Efter att ha socialiserat både länge och väl, drog jag, Apan, Clara och hennes husseapa till en annan brukshundsklubb och tränade. Eller träna och träna, jag har ju det som Apan kallar för aktiv träningsvila just nu. Det innebär att vi fokuserar på kontakt, glädje och belöning. Det blir mycket arbete med grunder och mycket bus men inget petigt momentpillande. Clara har förresten också fått en ninjaboll och hon är helt tokig i den!

Jag fick träna linförighet och skulle glo på Apan hela tiden, men vem orkar glo på hennes fula nuna i en halv evighet? Dessutom så såg det ut som om min träningsväska hade detonerat och spridit sig över halva träningsplanen. Apan påstod att det skulle vara störningsträning. Arma varelse vad trög hon är! Trodde att hon hade fattat sedan länge att det bara är saker som rör sig eller för ljud som jag tycker är distraherande,

Efter linförigheten fick jag vila medan Apan hjälpte Clara och hennes husseapa med kommendering. När de var klara var det min tur igen och då fick jag köra en kedja på tre moment.Apan var på mig hela tiden och eftersom hon ständigt påminde mig om vad vi sysslade med så kunde jag i min tur påminna mina dumma tassmyror om att de skulle hålla sig i schack..

Vi fick till en bra glädjefylld kedja med bra kontakt och mycket fart som belönades med godis och ninjaboll. Jättekul och Apan var väldigt glad och busade med mig!!!

Efter det skulle Clara och hennes husseapa åka hem. Apan och jag hade två övningar kvar på dagens träningsschema och beslutade oss för att jobba med slalomingångar och de där konstiga grejen med att man ska runda en pinne. Precis när vi vara färdiga och jag fick världens bästa belöning - springa lös och lukta på saker, så kom Claras husseapa tillbaka för han hade glömt sin kamera intill Apans väska.

Nu ligger jag trött och nöjd i bean-bagen och väntar på min middag. Är så glad att jag och Apan hade en bra och jättepositiv träning!!!

Med glada träningssvansviftningar
Grå

1 kommentar:

Björn o Clara sa...

Tjena
Kul att ni kunde "knyta ihop säcken". Fortsätt så.