25 oktober 2011

I think we did it!

Lydnadsträning för domarapan ikväll. Apan hade lovat dyrt och heligt att hon skulle vara hemma i tid från jobbet så vi inte skulle stressa. Jag stod vid dörren och väntade och väntade och klockan kom allt närmre träning men ingen Apa. 5 minuter innan träningen skulle börja, hörde jag weimobilen komma susandes. God tid my ass!

Egentligen var jag sur på att Apan var sen och tänkte först inte göra något tramsigt traskande i grupp. Fast jag kom på andra tankar när jag hamnade intill en snygg mastiffbrud. Hon var väldigt trevlig och jag bestämde mig för att en så trevlig brud måste man ju visa sig lite på styvan linan för.

Körde massiv kontaktattack på Apan och hon bara muttrade att jag ska gå för mig själv och sluta försöka hoppa ner i hennes belöningsficka - surapa! Men så fick vi koncentrera oss båda två för domarapan är en slug en. Han slänger in läggande under gång, inkallning och ställande under gång och eftersom vi gör det i grupp så gäller det att var beredd.

Han tilldelade mig 8or och 9or för mina ställanden, jag fick en 9a för läggandet och en 10 för inkallningen och innan vi han reagera så hade vi en platsliggning. Jag tror jag gjorde rätt för jag låg kvar trots att andra hundar sprang upp och jag låg kvar när domaraporna kommederade aporna att gå runt hela platsliggningslinjen och det var 20m till mig och Apan när hon stod stilla. Jag fick typ halva korvpåsen och Apan strålade av lycka när hon kom tillbaka in till mig *vift*

Bilden är tagen av Claras husseapa när vi tränade för tant tidigare i höstas.
Jag tror vi börjar få till det. Jag tror vi börjar få ihop alla dessa knasiga moment!

Med coola platsliggningssvansviftningar

Grå

Inga kommentarer: