21 juli 2011

Rain

Förra veckan så ösregnade dagen då vi hade bestämt med Doris, Lira och deras matteapa. Apan vet att jag avskyr ösregn så hon och tjejernas matteapa skickade maaasssooorrr av SMS och dividerade hur de skulle göra. Till slut blev det träning i alla fall.

När vi kom fram till klubben vi skulle träna på, öste regnet ner och jag funderade på att vägra gå ut ur bilen. Aporna bestämde att vi skulle ta en rastrunda först och vilken lyx! Det fanns härliga stigar att gå på och vi fick vara helt lösa. Jag och söta Doris drog iväg som avlöningar. Lite också för att Lira är lite av en ordningspolis och kan vara lite grumpig. Apan säger att sådant kommer med ålderns rätt.

Jag och Doris hade hur kul som helst, vi sprang in och ut ur skogen och sedan kom vi ut på ett stort fält. Vet ni på fält finns det harar. Det roliga kom till ett snabbt stopp för det där skutande långörat var ovanligt smart, för att vara ett långöra. Den vinklade upp mot aporna och hos aporna finns det visselpipor och visselpipor innebär stoppsignal och sådan ska man lyda om pälsen är en kär...

Väl rastade, fick vi pausa lite. Gentelman som man är, lät jag Doris börja. Det var lydnadsklass 1 som skulle dras igenom. Doris är duktig och lite finslipning här och där så kan hon tävla när helst hon och hennes matteapa känner för det. Doris är en smart tjej för hon håller sig skeptisk till aporna och hon förklarade att hon inte gillar när aporna ska in i hennes mun och rota. Apan agerade tävlingsledare och gjorde tandvisning. Apan tycker att tandvisningen är meningslös och därför så var hon snäll och bjussade Doris på korv och då gick tandvisningen finnemang.

Sedan var det min tur. Jag och Apan fick till en jättebra linförighet. En av de bästa vi fått till. Trots att jag vindade spännande saker från de intilliggande fälten så ansträngde jag mig att fokusera på Apan och hänga med i alla svängar och halter och då ska jag tillägga att regnet öste ner. Resten gick väl si sådär. Dofterna från fälten och regnet, tja vad ska man säga, både svårt att fokusera och samtidigt är man ute i det där blöta eländet.

Efter vi var klara tog aporna en fika och sedan var det Liras tur. Gammal är äldst så är det bara! Lira kunde riktigt bra trots att det var åratal sedan hon tävlade. Fast hon slipper minsann numera, hon får bara göra skojsiga saker. Aporna hade planerat att träna platsliggning men med tanke på hur bra läggande under gång hade gått för både mig och Doris och att regnet inte gjorde minsta ansträngning att upphöra med sitt skvalande, ställdes det in.

Apan säger att hon insåg att en del av sakerna jag håller på med, är ganska rasrelaterat och det har gjort att hon har strukturerat om i planen för hur vi ska gå vidare med lydnadsmomenten i klasserna efter 1an. Hon säger att man inte behöver göra saker mer komplicerade än de redan är.

Innan vi åkte hem så tog vi en nog runda där jag och Doris åter sprang järnet och eftersom Lira nu kände mig lite bättre så var hon lika mycket på som vi andra och vi hade jätteroligt alla 3. Jag var trött och nöjd när vi åkte hem. Första delen av hemresan, spenderade jag med att torka mig från det äckliga regnet men sedan sov jag gott.

Med regnblöta svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: