6 maj 2011

Badpojke & knasApa

Vi hade lydnadskurs för den därade domarapan igår. Jag tror inte att han och jag är överens om hur saker ska gå till. Inga pauser juh!!! Hur ska man orka om man inte får paus? Det är uppställning av hela gruppen på linje och sedan är det milikrigarexercis på hög nivå. Jag blev så snurrig på allting att jag var tvungen att dra mina repor och då blev Apan sur.

Apan säger att hon har fått nog av att gå och hämta mig från allehanda tikfläckar och så säger hon att jag saboterar för alla som försöker träna. Att jag är pinsam som lyckas försätta hela tre kurser i halt på en och samma gång. Jag tycker att hon är lite elak när hon säger så. Klart att alla stannar för att se den snygga grå hunden som springer så lätt och ledigt över lydnadsplanen. Apan fattar inte att det är hon som är pinsam och sabbar genom att komma flåsande efter och tjattra oförskämdheter.

Eftersom allt vad snurrigt och konstigt så passade naturligtvis mina dumma tassmyror på att stöka så det var helt omöjligt att ligga still hela platsliggningen. Vips så var Apan ännu surare, om det nu var möjligt...

Idag var däremot en grymt bra dag! Först var jag ute på morgonrunda med Husseapan och Stridstysken. Apan ska jobba inatt så hon låg i sängen och trynade. Efter frukosten, blev det lugnt i huset när Stridstysken drog iväg med Husseapan. Jag tänkte att jag skulle testa mig på det där med att "frivolta ner i sängen" som aporna alltid pratar om. Jag tog sats utifrån hallen och i världens bästa kanonkulestil, landade jag intill Apan och perfekt på Husseapans kuddar.
Vet inte riktigt vad som gick fel i slutskedet av landningen men på något sätt fög jag ut ur sängen lika fort. Tror det har med Apan att göra men hon var kobrasnabb i så fall. Fick smyga upp försiktigt i fotänden och det gick bra och sedan höll jag Apan sällskap tills hon tyckte det var dags att snava ur sängen. Då blev det långpromenad med lite träning. Dels har Apan äntligen fått tummen ur och skaffat visselpipor, sedan har jag fått en ny KONG!!!

Apan trodde ju att min fina röda KONG flöt och vi vet ju hur det slutade - en ilsket fräsande Apa som fick vada ut i havet och hämta den. Sedan har ju Stridstysken haft den och tuggat, tuggat och åter tuggat på den. Jag vet inte vad han gör med prylarna men den stackars KONGen ser ut som den har varit med i ett krig. Apan tyckte att jag skulle få en ny fin och jag gillar lugna fina vattenlekar så hon köpte den versionen som flyter.
Vi tränade inkallning och uppmärksamhetssignal nere på stranden. Jag kom ihåg de roliga visslingarna från fältträningen så jag körde full fart och blev alldeles prilligt glad av att höra visslingar. Apan kallar det ståpäls, hon har nog rätt. Varje gång jag kom på inkallningssignalen, fick jag Frolic. Grymt kul att springa till Apan då! Uppmärksamheten är bara att titta på Apan och se vart hon pekar och springa i den riktningen - busenkelt!
Knasvarelsen fick för sig att vi borde testa stoppsignalen med den svarta pipan - HA! KnasApan fick ont i huvudet så högt ljud det kom ur den när hon blåste med full kraft. Jamen köp inte en pipa som fotbollsdomare har inne på stora fullsatta stadions då!!! Att hon får ont i huvudet, bryr jag mig inte så mycket om (är Aphuvuden vittala på något sätt?) men mina stackars öron!!! Blir inte klok på om hon försöker göra mig döv eller vad hon sysslar med - avdressyr kanske?!

Vi gick ner t ill vattenbrynet och kastade KONG istället, den flöt superbra och det gula snöret är extra bra för det är långt och vill man inte bli blöt så behöver man bara sträcka sig efter det och fiska upp KONGen lite försiktigt. Apan sade att det var fusk och kastade ut den längre så jag var tvungen att vada ut - tvi! Jag vet att det står vattenpassion i rasstandarden, det betyder inte att man behöver tycka det är roligt att bada i iskallt vatten. Sådana dumheter överlåter jag till Hussapan, han vinterbadar ju med kläderna på. Apor är ett märkligt släkte...

Väl hemma så försökte jag torka lite medan Apan fikade. Därefter bar det av igen, till klubben och träffa Stridis och Husseapan. Jag tänkte att vi skulle röja järnet men det blev tråkig platsliggningsträning - tråååååkigt! Fast mellan platsliggningarna fick man göra roliga saker.

Vi tränade ställande under gång och idag gick det perfekt! Apan kommenderade, jag tvärnitade och stod blick stilla, trots att det var rådjur ute på fältet bakom Apan. Ny platsliggning och därefter tränade vi lkII-hoppet enligt Tants förslag och jag fickett grymt bra sättande i rak och fin linje och hoppade tillbaka. Det blev så bra att Apan valde att blunda för min tjuvstart.

Ny platsliggning (nä den var inte roligare än de två första) och efter den blev det läggande under gång som Apan sade var perfekt och fritt följ som var lite vobbligt men vi körde labradormetoden och har inte fått till den riktigt men vi jobbar på det. Jag kan när Apan håller handen stilla men så fort hon pendlar med den så hamnar jag på utsidan. Lite trixigt men vi ska sätta den!

Slutligen en ny platsliggning och nu verkade Apan liiite nöjd men hon säger att det fortfarande är för mycket stökande på mig. Efter det blev det bolljakt över hela planen. Stridis jagade sin bananboll och jag hade min fina kaninboll. Stridis och Husseapan tycker att vi är världssämst på det där med bollar men alla kan inte vara lika besatta av bollar och brandslangar som Stridis. Det är korkat att vara det. Tänk så mycket gott godis han går miste om genom att bara vilja nutta sin äckliga slang!

Fast både jag och Apan tycker att det börjar bli ordning på Stridis och Husseapan som ekipage. De gjorde ett jättefint fritt följ idag och lkII-hoppet som de jobbade med såg riktigt bra ut det med. De kommer bli ett bra team om de jobbar vidare på det braiga sättet som de gör nu. Stridis är som jag, en hund med stor självuppfattning och då har man rätt att ställa lite krav på den där Apan man har vid sin sida. Att de ska uppföra sig och samarbeta istället för att kräva. Det tog mig nästan ett år att lära Apan det men när hon väl hade fattat, då gick allt så mycket lättare.

Med nybadade svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: