22 mars 2011

Låg Apa och bra träning!

Apan var på något konstigt möte idag. När hon kom hem var hon stressad och deppig. Stressad för att hon hade kommit överens med Claras husseapa att vi skulle träffas och träna idag. Det var bara det att Apan inte hade haft koll på tiden så nu var det bråttom ifall vi skulle vara på plats i tid. När Apan surrade runt som mest, ringde hennes dumma mobil och det var hennes kollega som sade att det var höjd beredskap och hon var tvungen att komma genast! Gissa om mina öron åkte ner nästan till golvet - vaaa? Ingen träning? Jag som hade varit själv hemma hela eftermiddagen och inte haft sönder eller rört något!

Turligt nog visade det sig vara en övning och när Apan hade svarat på en hel drös frågor, blev det full fart ut i bilen. När vi kom fram mötte vi massor av kompisar, Moonan var där med sin matteapa och flocktillskott. De därade svarta sakerna som är så svåra att se skillnad på, Beck & Wallander, var där med sin matteapa och sist men inte minst, söta Clara med sin husseapa.

Jag, en av de svarta och Clara, började med platsliggning och att Apan stod på kort avstånd. Vi låg bara en kort stund och Apan var jättenöjd. Jag fick pausa och leka med min nya boll (ja ni läste rätt, jag har hittat en boll som jag gillar! Efter det blev det en ny kort platsliggning och Apan stod en bit längre bort. Jag gillar inte när hon går så långt bort och talar om det, vilket inte verkar vara uppskattat alls.

När vi hade gjort det klart, anslöt vi, precis som förra tisdagen, till lydnadsgruppen som tränade och var med på deras platsliggning och sittanden i grupp. Apan fick massor av goda råd från instruktörsapan. Hon jobbade hela platsliggningen med belöningar och beröm. Det var svårt att vara still när en doberman anslöt mitt under momentet men Apan lade om mig, gav mig godis och då kom jag på bättre tankar.

Sittande i grupp hamnade jag längst ut på kanten och det fanns så många spännande dofter att jag var tvungen att dra en repa. Apan lockade in mig och jobbade hela tiden som hon hade gjort under platsliggningen. Vi fick massor med beröm av instruktörsapan efteråt.

När de två momenten var avslutade så gick vi tillbaka till andra sidan planen och vi fick jobba med linförigheten. Apan fick massor av feedback från de andra aporna och hon har nu massor med saker att fundera på och saker som vi ska träna på.
Alla turas om och hjälps åt så man får lite braiga pauser. Under den ena pausen tränade jag och Apan på den där evighetstråkiga apporteringen i lk1.
Sedan drillade Claras husseapa oss i läggande, respektive ställande under gång. Jag och Apan fick till ett par riktigt snygga och vi var jättenöjda med det.

Apan skulle sedan hjälpa Moonans matteapa med det nya flocktillskottet. Under tiden roade jag mig med att snoka runt vad alla hade i sina träningsväskor. Beck & Wallanders väska gav bäst utdelning. Apan haffade mig och flyttade undan den, men hon glömde burken som stod på marken, den visade sig innehålla hundtårta för Wallander är födelsegris idag - Grattis! Tyvärr kunde jag inte bärga mig så jag åt min bit direkt. Apan var lite gramsen på mig för det...

På det stora hela är jag och Apan grymt nöjda med dagens träning och nu ska jag stoppa henne i bädden för hon ska jobba hela dagen imorgon. Vilket är kass på sitt sätt men bra på det viset att vi kan vara med på vår Klubbs öppenträning som är imorgon. Apan håller tummarna för platsliggning där med...

Med vänliga svansviftningar
Grå

1 kommentar:

Clara sa...

Tjena
Jag kollade er speciellt idag efter det som hände i söndags.
Nu är det UTOMHUS som gäller, vilket jag tycker är bra.

Du var jätteduktig på platsliggningen som min Husse höll i. Visst sa han till dig då du nosade men du avbröt det direkt. Bra gjort.

Bra avslut både med ställandet o läggandet under gång. Mängdträning från din apas sida o sen är det klart.

Lycka till nu framöver o träna så är nu snart ute i tävlingssvängen igen.