16 mars 2011

Förändringens vindar?

I vanliga fall skyr jag och Apan Klubben. Det är bara agilitysektorn som vi kan anses aktiva i, även om vi kommer tävla lydnad för Klubben så tränar vi sällan till aldrig lydnadsbiten ihop med några andra där. Tränar vi lydnad där så är det i regel på dagtid när det bara är vi där. Det beror på att när vi var nya så fanns det apor som inte var så trevliga mot mig och Apan.

Nu är ju inte min Apa något under i socialt umgänge men hon försökte faktiskt lära känna de andra aporna när vi var nya. Men en dag slutade hon försöka eftersom en del av aporna låtsades att Apan inte var där och några av de andra tyckte att Apan slösade bort sin tid och borde skaffa en "riktig" hund att träna med.

Ikväll var vi en kortis på klubben. Det är ju onsdag och därmed fri träning och Apan hoppades på att det skulle dyka upp lite apor och hundar så att man kunde arrangera platsliggning. Tydligen var det även en lydnadskurs som vi halkade in i av misstag. Nåvars, en husseapa och hans Briard var på plats och de ställde upp och hjälpte till. Tyvärr var mina tassmyror ovanligt bångstyriga i stormvindarna och jag kunde inte vara stilla.

När vi var klara dök det upp fler apor och alla var trevliga, glada och bruksiga. De tyckte att jag och Apan var duktiga och modiga som vågade vara udda. Gissa om jag och Apan blev glada! Innan vi åkte hem, sade de nya aporna att de hoppades att vi dök upp på fler träningar - hoppla!

Apan sade att en del stormvindar är av godo. Jag hoppas att detta innebär att vi kommer träna mer på klubben och lära känna ännu fler hundar och deras apor!

Med glada svansviftningar i stormen
Grå

1 kommentar:

Clara sa...

Tjena

Vet ni inte om att "klara" stavas CLARA?

Husse o jag kommer gärna ner o tränar med er ngn onsdag.