24 januari 2011

Ordning & Reda

och Apan får kanske något gott någon gång när jag tycker att hon förtjänar det!
Det har varit kaos bland mina saker sedan vi flyttade till den nya lyan. Varje gång vi har skullat iväg och träna eller göra annat skojigt så har Apan yrat runt som en huvudlös fiskmås, letat, rotat i lådor och (föga förvånande) sagt fult aptjatter.

Det som har gjort det hela till något som varit under all kritik, är att det har funnits all möjlighet att fixa till det men slö-aporna har inte tagit tag i det. Tills för någon vecka sedan, då får Apan plötsligt för sig att allt ska fixas och det på studs. Vad lägligt att det infallet nästan kolliderade med den tiden då hon ska till sitt jobb...

Nåvars, hon fick till slut röjt plats i det gamla garaget och monterat ihop hyllorna som bara legat och väntat en halv evighet på att bli just monterade och sedan fick hon sorterat upp mina saker så att de nu samlade i rejäla lådor med lock på (vi vill ju inte att små usliga möss ska förstöra något) och alla saker har nu sin egen plats!
När jag inspekterade det färdiga resultatet, upptäckte jag att det minsann stod en uppsättning nya koner på hyllan för apporter och koner. Uppmärkta med "tillhör lydnadsweimaranern" och Apan fick allt vara så god och förklara sig.
Hon började med något konstigt svamlande om att när man gör momentet "rutan" så är det inte meningen att jag ska 1) välta konerna & 2) apportera dem och nu hade hon bett Claras husseapa att skaffa riktiga för momentet avsedda koner istället för de billiga från ÖoB och "kinahattarna" som vi har använt tidigare. Det hade han fixat och nu väntade Apan bara på att snön skulle försvinna så vi kan komma igång med det momentet. Jag är skeptisk, jag tror allt att jag kan apportera de konerna också för vad är annars vitsen med att springa ut till dem?
Apan påstår att momentet går ut på att jag ska springa ut, ställa mig mitt i rutan (vars hörn är markerade med konerna) och titta på henne och sedan vänta på att hon kommer dit och hämtar mig. Jag är skeptisk, jag tror att hon hittar på för att hon inte gillar att jag bär omkring på de där tamskonerna!
Med ordningssamma svansviftningar
Grå

2 kommentarer:

Clara sa...

Tjena
Jag förstår precis din skepsis till konorna och den där jävla RUTAN.
Har frågat Husse om vem fan som uppfann denna idiotiska tingest som att skicka en HUND till INGENTING. Va fan tjänar jag på det? Så var min tanke så Husse hade ett helvete med mig tills jag fattade att använda det till min egen FÖRDEL.
Leksak i rutan (inget skit utan det jag gillar BÄST o leka I rutan. Kolla hos TEBA för dom har fina grejer)o sen världens bästa GODIS. Å e apan snål, så skit i då i rutan. Rikligt ska de va för det ska dom lära sig. Ett tips.

Clara

Grå sa...

Tackar för tipsen!
Lovar att bidra till Rutan genom att ge Apan ett par extra grå hårstrån *vift*

/Grå