26 januari 2011

Träning i att inte samarbeta

Idag skulle jag träna Apan i lydnad men när vi gick och rastade så fanns det dofter efter brudar och efter hornlösa älgar med järndojor och vi blev dessutom passerade av en sådan och jag bestämde att Apan kunde minsann träna sitt tramsiga traskande, rutor, apportering och ställande under gång på egen hand. Då blev Apan tvärsur och sade att man måste jobba tillsammans och att det inte går att träna själv för båda måste vara fokuserade på arbetsuppgiften. Så jag försökte träna henne lite och samtidigt hålla koll på alla dofter, det blev inte ett dugg bättre. Hon sade att om jag skulle hålla på sådär dumt så behövde jag inte vara medlem i flocken.

Pff som om det är ett hot att ta på allvar! Dessutom kan jag vara min egen flock så pilutta henne! Fast det var inte så kul att vara egen flock på andra sidan den stora gräsplanen när jag såg hur aporna vände ryggen åt mig och gick därifrån. Jag försökte pila ikapp snabbt som bara den. Apan var fortfarande surare än en citron och sade att hon inte ville jobba tillsammans med en så egocentrisk typ som mig.

Ingenting blev bra, hur vi än försökte, jag var hela tiden osäker på vad Apan ville och Apan snäste att det var helt glasklart vad som skulle göras men att jag bara struntade i det och tramsade. Till slut fick vi till ett något sånär tramsigt traskande där betoningen låg på ordet fritt i följandent. Jag ville inte vara nära Apan och hon ville inte vara nära mig så vi hade väl en mindre landsväg i avstånd mellan oss men jag tittade i vart fall på henne hela tiden. Husseapan tyckte att vi var lika bänga båda två men kom med bra och konstruktiv kritik samt ett par idéer som vi beslöt att vi ska prova imorgon. Husseapan har kommit ikapp bra på lydnadsbiten. Jag förstår inte riktigt men det är något med den där hundotroheten på jobbet, springa fort och apportera apor i ån. Tydligen innebär det i sin tur, att jag inte kommer vara ensam fyrbening i huset så värst länge till. Jag håller tassarna för en snygg malle-brud som kan matcha mitt tempo och uthållighet. Det behövs lite fler formel-1 hundar som håller aporna alerta i denna lyan!

Men fram till den dagen så är det som vanligt. Apan har lovat att jag ska få vårstäda nosen med lite spårträning imorgon och så ska vi backa tillbaka träningsbandet och bara köra kontaktövningar och ha det sådär roligt ihop som vi har för det mesta när vi tränar. Dagens träning arkiverar vi, tar med oss lite lärdomar ifrån och så har vi en ny fin tom sida att fylla i träningsdagboken imorgon. Med, för dagen, osamarbetsvilliga svansviftningar
Grå

2 kommentarer:

Clara sa...

Tjena
Utmana nu INTE apan för mycket så hon får för sig att skaffa ett kort-koppel till linförigheten.

Grå sa...

Tjaba!

Apan har ett kortkoppel, det hänger och samlar damm på en krok ute i garaget. Hon försökte använda det men blev irriterad på sig själv för att det kopplet blev en liten snuttefilt som hon inte klarade av att släppa efter ett tag.