4 december 2010

Varför man ska använda jakthund när man har en!

Husseapan skulle till jobbet och Apan sade hejdå till honom vid ytterdörren. Precis när hon skulle stänga så pep hon till och ropade tillbaka Husseapan och sade att han släppt in en ovälkommen gäst. En liten mus hade sprungit rakt förbi henne, stannat till på hallmattan och sedan tagit sig vidare in i huset.

Jag erbjöd mig snabbt som attan att fånga den men jag fick dörren mellan köket och grovköket, igensmälld rakt framför nosen och sedan lät det som en hjord elefanter gick lös i en porslinsbutik. Aporna flyttade på saker och grejade där ute så det stod härliga till. På deras tjatter förstod jag att den lille gynnaren försvunnit in under varmvattenberedaren. Lite grejande till och så lät det som om de hade fångat den.

Jag bara suckade och skakade på huvudet när de blödiga aporna diskuterade vad de skulle göra med den. Hallå! Det är en mus! Man kan som bäst äta den! Det slutade med att Husseapan bar ut den på ödetomten intill - de är så pinsamt blödiga de där två! Inte har de ihjäl den och det såg ut som ett slagfält i grovköket efteråt. Allt för ett ynkligt litet skadedjur som de tyckte var gulligt....

Med generade svansviftningar å apornas vägnar
Grå

Inga kommentarer: