4 december 2010

Har bara varit lite olydig!

Det råder väldig ordnig och reda här och nu. Aporna håller hårt på reglerna men är i vart fall inte arga längre. Det var nästan gemytligt idag, tills fasanen dök upp. Apan och jag var i trädgården och hängde upp talgbollshållaren som en skata hade lyckats få ner. Dumskata, talgbollarna är ju till småfåglarna! När vi skulle gå in, gick jag en bit bakom och det var då jag såg honom, en stor magnifik fasantupp.

Jag är ju fågelhund så jag ställde mig och pekade men inte sjutton märkte Apan något där hon pulsade fram i snön och försvann runt hörnet. Jaha då får jag väl ta saken i egna tassar och smög mig långsamt fram mot tuppen. På lagom avstånd satte jag in stöten och rusade i full fart för att ta honom. Givetvis försökte den lyfta och komma undan men jag var så nära att jag satte efter den, även om det innebar att jag seglade över staketet.

Apan må vara blind men hon har fladdermushörsel, hör minsta lilla och då är hon rysligt snabb. Apan är en långsam och fumlig varelse som inte kan gå över en tröskel utan att snava, nu kom hon forsande genom snön, snabbare och argare än en grumpig brunbjörn. Trodde att staketet skulle hindra henne men det svävade hon över hur lätt som helst. När jag såg det, mindes jag hur obehaglig Apan var första och enda gången som jag tidigare hoppat ett staket. Jag slutade genast jaga fasanen och tog på mig min skyldigaste min.

Det hjälpte inte att skämmas, Apan ledde tillbaka mig in i trädgården i ena örat. Turligt nog har hon en kraftig infektion i luftvägarna. Det gör att hon hostar och flåsar vid minsta ansträngning. Allt hennes fula tjatter, dränktes i hostningar och väsningar. Jag försökte rymma bort till Husseapan men där fanns inga sympatier att hämta när han hörde att jag hade hoppat över staketet. Jag fick gå in och vara inne själv i grovköket. Apan föreslog att jag skulle tänka över mina synder - taskapa!

Fast när Apan kom in sedan så var allt glömt och jag fick tassalva på mina trampdynor och när jag rullade ihop mig i bean-bagen, så kom Apan med en filt och lade den om mig så jag fick det varmt och gosigt.

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: