6 december 2010

På sydkusten, intet nytt

Det händer inte så mycket just nu.

Det är kallt, snöigt och halt. Igår kom gumman tö på besök men blev under natten bortmotad av kung Bore så nu är det glashalt ute. Apan har sådana där konstiga saker med dubbar som hon sätter på sina dojor - pensionärsspikskor kallar hon dem. Jag skulle vilja ha sådana till tassarna jag.

Vi tränar med lådan, apportbocke och så positionerna i köket. Apan har börjat hallucinera något om vittringspinnar och vittringsmoment. Jag fattar nada, det innehåller i vart fall de där tramsiga pinnarna som hon av okänd anledning lägger i spåret ibland. Hon sade att det var pinnar man skulle markera på så jag kissade på dem när jag hittade dem och markerade därmed mitt revir på dem. Apan stönade högt och stod och dunkade huvudet i närmsta tall när hon såg det. Jag tycker att det är synnerligen korkat att markera saker genom att dunka huvudet i dem. Apor är mycket märkliga varelser...

Annars inget nytt, jo förresten, hon är tillbaka igen, madame Pälsboll. Hon ska hänga här hela veckan tydligen. Det första hon gjorde när hon kom, var att sno både Hippo och Tigger och sedan springa runt med båda i munnen. Jag försökte ta tillbaka Tigger men då morrade hon och snappade med tänderna. Aporna såg det så nu ligger både Tigger och Hippo, högt upp på hatthyllan. Husseapan sade att skulle vi bråka så fick ingen ha gosdjur.

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: