26 december 2010

God fortsättning!

Är fullt medveten om att det har varit lite si och så med uppdateringarna här. Jag skyller allt på Apan. Hon vägrar lära mig hur man fixar till bilder, hon tycker jag ska fixa mina lydnadsmomen och agilityövningar istället - tsss. Eftersom hon inte fixar bilder så blir det inget skrivet heller. Lägg till all snö som helt klart begränsar träningsmöjligheterna samt att Apan i någon övertro på sin förmåga, har gett sig i kast med att börja renovera vår lya så blir det en dåligt uppdaterad blogg. Pinsamt är vad det är men har man en knasig Apa så har man!

Vi har varit duktiga med agilityträningen. Vi var iväg idag också! Fast idag blev det knasigt! Agilityaporna hann bygga upp tre övningar och vi hundar hann precis börja köra den första av dem så dök det upp sådana där apor som håller på med hornlösa älgar. De ville minsann ha sitt ridhus, det hade på något sätt blivit dubbelbokat. Jag fick i vart fall köra en "självständighetsövning" och slalomet ett par gånger.

Apan tyckte att jag fortfarande var spattig när vi kom hem så hon och Husseapan tyckte att jag behövde jobba lite till. De har ju kommit på en ny sak de där två - pulkan. Det är liksom inte nog med att jag gör allt slitgörat med att vakta lyan, motionerar Pälsbollen och träna Apan - nu ska jag dessutom släpa på dem också! Fast jag får erkänna att det är ganska roligt att släpa på Apan. Hon piper något helt otroligt där bak i pulkan, då är det extra roligt att springa jättefort!
Pulkan har varit en provisorisk lösning men det är ju inte första gången Apan är inne på detta med drag. Tidigare var ju platsbrist en ursäkt till att inte kunna köpa in en kickbike men nu är ju inte det ett problem längre och med Husseapans fina hundbil, finns det alla möjligheter i världen att transportera den... Apan har dessutom börjat svamla om ordentlig dragsele och skidor... Det blev väl inte det minsta hjälpt av att de i Weimaranernytt, efterlyste dragekipage för ett lag till Vindälvsdraget. Har ni inte förstått det tidigare så är min Apa galen!

Efter att ha jagat Husseapan och samtidigt släpat på den pipande Apan i pulkan så gjorde jag det enda rätta! Jag lämnade de två prilliga Aporna åt sitt öde och tog en välförtjänt paus där det är som bäst att vila!
Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: