18 november 2010

Sjuk!

Urkans vad jag mår illa!

Jag brukar säga till Aporna om jag mår illa men jag hann inte inatt och när det väl började så var det ingen hejd på det. Först i lyan och sedan tog jag mig på ostadiga ben ut ur den men kom inte mycket längre än så. Vacklade ut i köket för att dricka vatten men vattnet plus mer kom upp och sedan ett crescendo på den nya hallmattan.

Aporna hörde inget i sin törnrosasömn och jag såg ju vilken oreda jag hade ställt till med. Visste inte om jag skulle väcka dem eller gå och lägga mig, väcka dem eller gå och lägga mig så jag vandrade fram och tillbaka mellan bean-bagen och sovrummet tills Husse muttrade att jag skulle lägga mig ner så jag lade mig på gröna mattan vid hans sängsida.

Husseapan skulle till jobb tidigt idag så han vacklade upp först. Han såg min avslutning i hallen och blev misstänksam så han kollade rummet intill apornas, knatade vidare och trampade i eländet i vardagsrummet - tur att Husseapan har innedojor! Han tog av sig dem för att städa dem och när han tände i köket, såg han eländet där. Bara att väcka Apan också.

Jag var helt förtvivlad och visade på alla sätt att jag var ledsen för vad jag hade gjort. Aporna bara klappade om mig och sade att man inte kunde rå för att man var sjuk och kräktes men jag skämdes ändå när de städade efter mig.

Nu är allt rent igen och Apan är glad över att hon lyckades rädda den nya mattan i hallen. Apan säger att det blir sönderkokt grötris och morötter för mig ett tag. Jag bryr mig inte så mycket. Jag ligger mest under en filt i bean-bagen och försöker vila mig frisk igen.

Med slokiga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: