17 november 2010

Inlåsning nästa?

Jag har hela tiden anat det men idag bekräftades allt - Apan är skvatt galen! Tydligen kan man inte omyndigförklara Apor men man borde kunna låsa in dem. Det är nog inte bra att Apan är ute i samhället och dräller, helt okontrollerat!

Undrar ni vad jag pratar om?
Låt mig sammanfatta det såhär - mörkt, blåsigt, iskallt hällregn = Apan tycker det är toppen att träna lydnad. Jag trodde inte mina öron när Apan avslöjade kvällens planer för Husseapan vid middagsbordet. Jag hade rullat ihop mig på en av mina favoritplatser, under bordet, vid elementet och mellan apornas fötter och sov så gott när mitt ena öra började uppfatta ord som skotträning, lydnadstränin och ikväll. Vad är det för fel på Apan? Ingen ger sig ut i sådant väder om det inte är väldigt viktigt!

Men jag hade hört rätt. Apan klädde på mig mitt BoT-täcke, tog träningsryggan och var rustad i tjocka kläder och gummistövlar. Vi tog weimobilen. Man kan ju undras vad som hände med "det är inte lönt att starta upp bilen": Apan sade att busväder, var undantaget *fnys*
Vi möttes av Allan med sin matteapa. Nere på planen brukar det inte vara mycket folk i vanliga fall men där var en Schäfer som tappert traskade runt med sin apa och en Briard som jobbade på som om det var hur trevligt väder som helst. Lite senare kom det ytterligare ett ekipage men de försvann snart igen.

Jag drillade Apan i linförighet & fritt följ, inkallning, hoppet och apportering lk I.
Det är ju som det är när man har en virrig Apa och en massa okända hundar på planen. Jag var tvungen att hålla koll på dem så att Apan inte blev anfallen. Apan sade att det var bättre om jag tittade på henne istället för dem - tsss, hennes förvirrade ansikte ser jag vareviga dag, inget att glo på!

Efter en del mankemang så fick vi till det lite hyfsat i både fria följet och linförigheten. Apan tappade inte bort sig och tänkte på att vara rak i ryggen och röra sig bestämt och inte slaska med belöningsgodiset. Klickern fick vi ta bort för Apans små klena tassar blev blå och hon tappade känseln i dem så vi nöjde med godisbelöning. Ibland blev det lite snett i sättandena från min sida men då var Apan antingen otydlig eller höll godis i tassen. Hon blev rätt trött på sig själv.

Hoppet blev det tråkig stadgeträning på. Jag hade inte alls lust att sitta och frysa, täcke eller inget täcke så jag tyckte vi kunde träna stadga stående. Apan höll inte med, hon är så petig med reglerna! Några snygga hopp blev det också och jag visade vilka jättesnygga ingångar jag kan göra.

Apportering lkI gjorde vi när Allans matteapa tittade på och vi fick några bra råd. Bara för att göra Apan glad så inväntade jag kommandot och roffade inte åt mig apporten. Fatta vad belöning jag fick för det. Tål att funderas på om man ska fortsätta göra på det viset. Det har ju vissa fördelar *vift*

Inkallningarn, det var ju det där att sitta still. Jag tyckte det var roligare att säga hej till de andra på planen men vilka tråkmånsar! Schäfern ignorerade mig helt, Allan tyckte jag var töntig som inte höll koll på min Apa och Briarden, milda makter! Snacka om att vara lydnadsplanens ordningspolis! Blev utskälld så att det hette duga för att jag hade lämnat min Apa på egen hand så det var bara att leta upp henne och fortsätta träningstragglet...
Vi gjorde tre inkallningar efter det och Apan sade att de var jättefina, att jag hade bra fart in och gjorde fina ingångar.

Sedan gav vi alla upp och gick in i klubbstugan. Apan, Allans matteapa och briardens matteapa, pratade träningstekniker över varm dryck och vi hundar slapp våra blöta täcken. Jag hade min mysfilt att vara på och klubbens kanslist gav oss hundar snask *vift*
När aporna hade utvärderat färdigt så åkte vi hem och som ni säkert har märkt så uteblev skotträningen. Vi får se om vi kan vara med vid nästa tillfälle och om det är bättre väder då!

Med vänliga svansviftningar
Grå


Inga kommentarer: