3 november 2010

Konditionstränare!

Det är jag det! Jag har motionerat Pälsbollen a.k.a Fetto. Fetto är en liten rund madame som Husse-apan lånar ibland och tränar med. Pälsbollen är väldigt förtjust i mat och då blir man lätt lite rund om magen. Apan frågade Husse-apan lite retsamt om hon skulle köpa hem light-köttbullar *vift*

Idag drillade jag Apan i fritt följ och lite andra saker när Husse-apan kom körande med Pälsbollen. Aporna passade på att träna platsliggning.
Pälsbollen är lite knas, ligger där med nosen i backen och gör sig till för Husse-apan. Fast inte begriper hon inte. När Apan berömde mig för att jag låg still och tyst, då for Pälsbollen upp och pilade bort till Husse-apan. Meh! Det var ju jag om fick beröm! Jag passade på att sträcka på benen när hon ändå var uppe och sprang och så fick vi göra om. Andra gången vart det tyst och stilla och gick rätt till. Belöningen för väl utförd platsliggning var riktigt bra. Jag och Pälsbollen fick rasa av oss våra tassmyror! Det är jättekul att jagas och brottas lite. Inte för att madame orkar så länge men bus är kul även i små portioner.

Sedan gick vi åt vars håll med respektive Apa för lite träning. Jag drillade Apan i läggande & ställande under gång samt tramsigt traskande (fritt följ). Vi glider isär när vi ska traska så vi jobbade på att gå nära varandra. Det finns en anledning till att jag inte vill vara så nära, fummel-Apan trampar en på tassarna mellan varven, mycket otrevligt!

Husse-apan och Pälsbollen höll på med något fuffens som jag inte blev klok på. Jag spanade på dem när jag och Apan pausade. Det är riktigt svårt att få tassmyrorna att vara still när andra busar en bit bort. Jag har kommit på att om jag knyter ena tassen så kan jag ha lite koll på dem och ligga kvar.
När vi hade tränat klart så motionerade jag Pälsbollen igen nere på stranden. Jag visade henne hur man gör snygga kullerbyttor och brottar ner busar. Hon var helt klart imponerad av mig!

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: