15 november 2010

Ny vecka, ny plan

Idag gick flocken ner till den stora gräsplanen i närheten. Pälsbollen skulle se om hon fick lite ordning på Husseapan och jag fortsätter med oändligt tålamod att drilla min, i förarkapacitet, begränsade Apa.

Helt redo är jag inte att ge upp på Apan för hon har visat viss vilja att bli bättre och förmågan att ta emot goda råd och kritik, har definitivt vuxit så vem vet. Kanske är hon något att ha, lagom tills jag går i pension *vift*

Först övade vi fritt följ. Apan kom ihåg att sträcka på sig, hålla blicken rakt framåt, röra sig framåt med bestämdhet, inte ha godis i tassarna och pendla med armarna. Min belöningspåse har hon dessutom satt bak på höften i sitt bälte. Tack vare detta så är det nu mycket lättare för mig att sätta mig rakt och hålla mig intill hennes sida. Ett ynka snett sättande kunde Apan anklaga mig för men jag bara tittade på henne och frågade vad hon trodde det berodde på... Apan hade glömt sig och hade godis i tassen - IGEN! Hur svårt ska det vara att låta det ligga i antingen min mage eller i godispåsen? Hon är för trög!

Men får allt säga att vi var duktiga. Vi passerade Husseapan och Pälsbollen på nära avstånd och det utan att Apan tappade fokus på vad vi gjorde. Jag tittade på henne precis hela tiden men hon klantade sig inte alls! Bravo Apan!

Hopp ville Apan träna med fokus på stadga. Det är urtråkigt! Bara för att vi skulle bli klara snabbt så satt jag kvar och lät henne springa där fram och tillbaka och ge mig korvbitar. Hoppa fick jag bara göra 2 gånger av 7 och enda orsaken till att jag fick hoppa 2 gånger, var att Apan anklagade mig för att slarva med ingången - tsss!

Inkallning hade Apan bestämt sig för och satte mig. Jag bara kände på mig att hon lurade på något för hon lämnade mig med ovanligt bestämda steg och rak i ryggen var hon också. Tror ni jag är så lättlurad? Jag satt kvar, inväntade inkallningen, sprang i full fart och satte mig vid Apans sida - så går det när man försöker luras Apan!

Läggandet - Alla hundar som tycker att deras apor ska ta av sig kläderna och lägga sig ner i kallt vått gräs, håller upp en tass nu! Jag må vara hanhunden hela dagen men så värst mycket päls har jag inte på bröstet och magen, det är fasiken svinkallt att lägga sig då!

Apan envisades så jag segade mig ner långsamt för att vänja mig. Det gillade inte Apan, hon tappade mig lätt över rygen med sin fot och frågade om jag skulle bli klar innan våren kom eftersom jag fortfarande låg stödd på frambenen. Apan säger att läggandena ska vara snabba och energiska och att jag nu kan glömma belöningar för alla lägganden som inte är det. Hon säger att jag kan men är en fuskis som inte gör - Nä Apan, det är för att det är kallt!

Vi avslutade med att jag stannade hos Husseapan och så fick Apan vara kampleksak åt Pälsbollen. Apan fick jobba för Pälsbollen är stark och hon hade gett sig den på att vinna brandslangen som Apan höll i. Pälsbollen lyckades ta slangen, fast hon har precis som jag, inte riktigt fattat poängen med de där slangarna så hon släpper den. Husseapan säger att hon måste förstå att den är värdefull. Det ledde till att när Pälsbollen vann slangen, då sprang hela flocken och försökte sno den från henne men hon lät inte någon av oss ta den *vift*

Det har varit en bra och lagom träningsdag idag!
Med vänliga svansviftningar
Grå

4 kommentarer:

Björn o Clara sa...

Tjena
Va kul att det redan är framgång.
Kör på bara så blir det jättebra.

Helene o Wallander sa...

Hej & tack för i lördags. Kanonnyttigt för oss alla och ni har minsann redan satt ordentlig fokus på "kritiken".

Rolig läsning :-)

Nina o Moony sa...

Howdy Apa och vovve!

Du är duktig som redan har tait till dig så mycket tycker jag. Fortsätt så och så ses vi igen om ett tag o kollar av läget!

Sanna sa...

Hej alla!

Jag är tacksam för all hjälp som jag & Grå får. Mycket av det som sades i helgen var ju direkta förarfel och vill jag att Grå ska göra rätt så får jag ju börja med att göra rätt själv :0)

Vi kör på och tränar vidare och hoppas att vi ses snart igen!