9 november 2010

Coach Grå!

Jag är värsta fitnessgurun! Den där plastiga och tjattriga Ankan på TV kan slänga sig i sjön. Jag är sååå mycket bättre! Igår tränade jag Fetto åt Husseapan och idag har jag tränat Apan ordentligt!
Men vi får väl ta det från början:

Igår mötte jag och Apan, upp Husseapan och Fetto. Har fått höra att det är oartigt att kalla Fetto för Fetto men ett Fetto är vad hon är och det är vad jag kallar henne tills hon har blivit en lean mean busjagarmaskin. Då har hon förtjänat att bli kallad för Pälsboll igen *vift*

Jag och Fetto var riktigt laddade så Aporna suckade bara och lät oss göra oss av med våra tassmyror på egen hand. Min plan var att låta Fetto jaga mig i högt tempo runt hela gräsmattan och förhoppningsvis tappa ett gram eller två i processen. Hon är ju så långsam och ligger alltid på efterkälken. Vet ni vad det där skällsordet gör? Jo hon biter sig fast i mitt mjuka träningshalsband och låter mig släpa henne runt fältet. Husseapan tyckte att Fetto var smart, Apan tyckte att hon var en kärring och jag har all fog i världen för att fortsätta kalla henne Fetto!!

Efter det blev det platsliggning och Fetto fattade ingenting denna gången heller. 3 gånger gick hon upp och svansade fram till Husseapan. Själv fick jag klick och massor av korv, för jag låg kvar! Första gången var jag lite sugen på att susa efter och ge igen för mitt halsband men så hörde jag det magiska klicket och vem orkar jaga Fetto när man kan ligga i gräset och käka korv?

Efteråt fick jag och Apan visa Fetto och Husseapan hur det ska se ut med ställande under gång och läggande under gång. Vi är väl inte riktigt på tävlingsnivå i de momenten, enligt Apan men vi gav dem ett hum om vad det gick ut på. Jag fick till några riktigt snygga ställanden och så försökte Apan visa hur det går till med belöningsdosa som man kastar - huka er, säger jag bara. Ibland blir jag inte klok på om Apan ska belöna mig eller om hon försöker träffa mig med den där plastburken...

Efter att Fetto fått träna lite med Aporna så fick jag åter chansen att köra mitt bantningsprogram. Fetto trodde att hon kunde ta samma pendylare som tidigare men tji fick hon! Apan sade att sådan fusk inte var tillåtet och knäppte av det - HA! Fick minsann den där rulltan att pinna på riktigt bra och fick henne att brottas lite också, trött blev hon på ingen tid!
De där bruksisarna verkar inte mycket att ha med sig ut i skogen inte!

Jag har motionerat Apan också! Hon har ju frisknat till lite så nu är det hög tid att trimma hennes kondis inför vinterns agilityträning. Jag släpar runt henne på korta rundor, hon påstår att hon springer men jag vette sjutton. En veckogammal valp kan antagligen dra ifrån henne...

Bäst var ändå idag! Vi var på klubben och tränade och ni skulle se vilken snygg linförighet vi fick till! Snyggt fritt följ och läggande blev det också. Inkallningen satt som en smäck. Jag och Apan var ett team om än att vi hade en knackig start. Apan var inte riktigt sig själv och påverkades av andra apor i närheten. Jag måste verkligen störningsträna henne bättre. När hon väl släppte och vi körde på vårt sätt med arbetsglädje och samspel, då fungerade allt super!

Körde lite agility också, vi fick till det riktigt bra med både tramsfälten och slalomingången. Apan var jättenöjd och vi var helt överens om att vi hade haft en mycket bra träning när vi lämnade klubben!

Med vänliga svansviftningar
Grå

1 kommentar:

Björn o Clara sa...

Tjena
Då blir det "upp till bevis" senare idag