14 november 2010

Fetto is in da house!

Jaha, så anlände hon med buller och bång i fredags - Fetto aka Pälsbollen. Den lilla madamen hade feluppfattat det hela och trodde att hon skulle på weekend-spa med kalla havsbad och krängande av grisöron framför brasan -tsss!Rättning i ledet och välkommen till Bootcamp Grå!

Det blev bus i trädgården till att börja med. Apan har alltid halsband på mig när vi är där och jobbar, förresten jobba och jobba - Apan får gräva och rensa, det verkar roa henne. Själv övervakar jag arbetet och nedlåter mig högst till att hämta enstaka gren som ser aptitlig ut. Nåväl, Fetto visade talang för att komma ihåg dumma saker, för hon hängde sig snart i halsbandet och skulle ha omkull mig. Gentleman som man är så lät man henne brottas lite. Apans välkrattade rabatter är ett minne blott och hon ger oss lite anklagande blickar för det som om vi bryr oss!

Aporna sade att om inte hela trädgården skulle se ut som ett betfält i november så var det bättre att vi fick rasa av oss nere på stranden så iväg begav sig hela flocken. Nere på stranden fick vi vara lösa och här visade Pälsbollen vilka tjuvknep de där bruksisarna tar till - de tacklas!
Med tanke på Pälsbollens "trivselvikt" så flyger man som en annan flugviktare...

Resten av helgen har Pälsbollen fått träna miljö och lydnad med Husseapan. Jag har sett till att rasta henne ordentligt på våra promenader nere på helgen. På det stora hela får man hålla efter Pälsbollen, hon snor ens lya, snor ens bean-bag och hoggar alla tuggbenen om hon får chansen. Dessutom har hon en jättedålig vana - hon äter i bädden! Inte konstigt att man har problem med vikten om man nattsnacksar stup i kvarten!
Jag tröttnade på hennes dumheter och såg till att hon inte kunde fortsätta med det, hon var väl inte helt nöjd med min lösningIdag fick hon jobba ordentligt. Vi var i det skojsiga huset och Apan gjorde sitt bästa att skrämma Pälsbollen och Husseapan när de gick igenom korridorerna. Hon förde en massa oväsen, kastade grejor omkring sig och bar sig åt. Pälsbollen brydde sig inte det minsta om Apans tramsande utan kampade glatt med Apan i ett skinn. Tom när det var mörkt och bara en massa flimrande ficklampsljus, kampade ho med Apan och brydde sig inte det minsta.

Pälsbollen var jättemallig när hon kom tillbaka ut till bilen. Hon hade fått massor av belöningskorv och klappar av aporna som tyckte att hon var jätteduktig. Måste ju visa vårt snygga transportmedel också. Husseapan har fixat så att vi har en jättefin bur som vi kan åka båda två i!
Apan är förresten öm i ena handen efter att ha varit figurant åt Pälsbollen. Hon fick nämligen in en fullträff med en tand. Det började inte blöda eller så men det är ömt och svullet. Jag pysslade om det lite åt henne.

Imorgon ska Pälsbollen åka till sin kennel, jag tror att jag kommer sakna henne lite grand.

Med vänliga svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: