17 oktober 2010

Lydnadsträning

Apan studsade upp tidigt idag igen. Jag fattar mig inte på Apan, hon är bäng! Hon fattar helt enkelt inte det där med sovmornar. Man ska på sin höjd gå en tidig och snabb kissrunda på morgonen. Förmiddagen ska med bestämdhet spenderas på rygg i bean-bagen! Jag kan inte begripa att det ska vara så svårt för Apan att få in det innanför pannbenet!

Nåvars, rastrunda, frukost och så instuvning i weimobilen. Efter ett tag stannade vi ett ridhus och vilken braig grej! Min favvo-Tant när det gäller lydnadsträning stod där inne och inte nog med det, där var ytterligare en instruktörs-apa. Tja två lydnads-apor, borde ju lyckas få in något av värde i min egen tröga Apas skalle...

Jag och Apan fick börja för Instruktörs-apan. Fritt följ med fokus på vändningar hade Apan valt att vi skulle jobba med. Min pinsamma feg-Apa, förolämpade mig genom att sätta kortkoppel på mig och säga att hon inte litade på mig. Fast Instruktörs-apan gav henne så mycket att tänka på att hon allt fick släppa den feglinan.

Inte nog med det Instuktörs-Apan tog Apans klicker och visade hur ofta Apan borde klicka. Hon tyckte nämligen att jag skulle ha täta belöningar. Hörde du det snål-Apan?! Vi tar det igen - T-Ä-T-A belöningar. Kom ihåg det! Understå dig inte att göra godisbitarna mindre heller! *fnys* Vi fick jättebra tips på hur vi ska komma vidare och få till snygga vändningar där vi inte glider isär som vi gör nu. Nu ska virr-Apan bara komma ihåg dem också...

Apor är ju så klena så de var tvungen att ha fikapaus. Därefter var det dags att träna för favvo-Tant. Apan ville ha hjälp med inkallningarna för hon anklagar mig för att fuska när vi gör det momentet. Jag springer till henne det fortaste jag bara kan så jag fattar inte vad som är problemet. Att jag råkar passera henne med ett antal meter innan jag kan stanna, ligger under kategorin "spelar ingen roll" i min värld. I apornas omständiga värld är det tydligen en katastrof likställd med jordens undergång och man får minsann poängavdrag - tsss vilket trams!

Jag och Apan fick prova lite tekniker och vi ska öva på ingångar. Favvo-Tant svamlade något obegripligt om att jag minsann tjuvstartade. Vid min ädla svans!! Vilken befängd anklagelse!! Jag tjuvstartar inte, det är Apan som aldrig blir klar till att kalla in! Har man en sådan värdelös förare som jag har så får man lösa problemen med egna tassar!

Sista delen av vår tid med favvo-Tant, lades på hoppet och då ville Apan veta hur hon skulle gå vidare och träna in hoppet i lydnadsklass II. Vi fick massor av bra råd, personligen gillade jag rådet med godisdosan bäst *vift* Men nu vet i vart fall Apan hur hon ska göra. Därmed slipper jag slita mina morrhår för att få henne att förstå hur hon ska göra.

Jag fjäskade som vanligt in mig ordentligt hos favvo-Tant och vi fick massor av beröm. Inte bara från de två lydnads-aporna. Där fanns förare som såg oss för ett år sedan när vi var på träningslydnadstävling och de hade sagt massor av snälla saker till Apan om vår utveckling. Hade Apan varit weim, hade hon haft gladöron, hela vägen hem!

Med vänliga svansviftningar
Grå

1 kommentar:

Clara sa...

Tjena
Jag är helt övertygad om att det har gått framåt på sista tiden. Ha koll på apan så det blir rätt godismängd. Min husse klcikar inte ens. Vet du hur mycket godis jag missar på det?
Ska kul att se er på träningstävlingen i Falsterbo nästa månad.
Hälsa apan från Husse.