16 oktober 2009

Lydnadskurs

Skoja min doja! Nu har den där Matte fixelidonat igen - Lydnadskurs!

Matte anmälde mig tidigt i höstas men eftersom det inte blev någon trodde hon att det inte skulle bli aktuellt förrän till våren. Positiv överraskning för Matte och nu håller hon på att kolla upp om vi kan gå den. Med hennes schema missas det lätt träningar och hitentills missar vi två. Men hon ska dubbelkolla sitt schema.

Himla turigt att vi kom med för det behöver bli lite mer ordning på Matte. Vi jobbar på det på egen hand och ibland träffar vi killen med Mallarna men han har inte tid så ofta som virrmatte skulle behöva. Ska bli väldigt spännande att se vilka hundar som ska vara med. Att jag kommer vara den enda Weimaranern lär det ju inte vara något tvivel om.

Men hur var det nu med att vi skulle ta det lugnt denna hösten?
Hitentills har vi avverkat en agilitykurs. Nu ska jag gå lydnadskurs och sedan vet jag att Matte har anmält oss till en viltspårkurs som håller på en helg och jag vet att hon har satt upp oss på en väntlista i en eftersökskurs plus att vi har spårat lite på egen hand. Matte har lagt spår som hon säger är enkla men de går över olika underlag. Jag vet inte hur Matte får allt detta att gå under 'ta det lugnt' men hon säger att vi faktiskt gör det.

Tydligen tar vi det lugnt genom att Matte inte har brått med att släpa ut mig på tävlingsbanan. Hon säger att jag får mogna i mitt eget tempo och att bitarna kommer falla på plats förr eller senare. Att jag behöver tid att vänja mig vid en kropp som vuxit väldigt mycket på alla håll utom höjden. Tydligen hade allt varit mycket jobbigare om vi hade haft bråttom ut för att tävla också. Mellan varven sitter Matte och räknar efter hur lång tid jag egentligen har varit hos henne & Husse. Det är faktiskt inte så rysligt länge, jag flyttade in i mitten på April och då har vi hunnit med rysligt mycket om man tänker efter...

Med vänliga svansviftningar
Grå

1 kommentar:

Mimmi sa...

URSNYGG bannerbild!!!!!!!
Snyggt husse!!!!!
Kram
Mimmi