24 oktober 2009

Apporteringsstrul

Jag ska ju gå tävlingslydnadskurs och där ingår apportering - sweet!
Såg framför mig hur det skulle hämtas kaniner, fåglar, rävar och annat smått och gott men inte då! Nä man ska springa omkring med en äcklig apportbock av trä i munnen och se ut som allt annat än den ädla jakthund man är! Vilket nerköp! Vem kom på dethär tramset?

Nu såhär i början ska man bara sitta med den i munnen. Matte försöker övertala mig att det räcker att hålla i ett par sekunder så är det över sedan. Lätt för henne att säga. Den smakar blä och är inte alls lika mjuk och gosig som en kanin eller en fågel. Jag spottar ut den så fort det bara går och då har jag ändå gjort mitt bästa att tugga till den lite först.

Tugga får man inte heller göra och hur man då ska göra för att få ett bra grepp begriper jag inte. Det är ju inte som att man bara knatar fram till en räv och tar ett tramsgrepp när man ska bära ut den ur skogen åt jägaren. Man tar ju i lite så man inte tappar den. Men den tramsiga apportbocken får man absolut inte tugga på! Matte påstår att vi kommer få köpa en ny till nästa kurstillfälle och att den jag har nu, ser ut som om den blivit angripen av termiter så mycket tandavtryck det finns i den.

Tyckte först att det var hennes problem men nu säger den elaka varelsen att hon tänker ta pengarna från mitt konto för grisöron! Inga apporter i världen är värda att avstå grisöron för! Beklagade mig för Husse och han vet var Matte gömmer grisöronen så gissa vad jag fick?!
Världens bästa lördagsgodis!

Ska knapra på mitt grisöra och fundra på vad man ska göra med den dumma apportbocken, funderar på att gräva ner den nästa gång vi är i skogen...

Med vänliga svansviftningar

Grå

2 kommentarer:

Milla sa...

Du måste lära dig att om man håller den en stund får man godis, massor med godis. Det får jag i alla fall. I början behövde jag bara titta på den så fick jag godis. Men det tog lång tid för matte att få mig att hålla i den, men du har ju tur för med din apportbock behöver du nog inte öppna hela munnen så folk kan kika ner i din hals för att du ska kunna hålla i den. Kolla:

http://4.bp.blogspot.com/_4pfUldxvkck/SV59-1P0NWI/AAAAAAAAAYo/WJEZJ_Ikx9U/s1600-h/DSC_5795.jpg

Matte sa...

Grå får ofantligt mycket godis för att han håller apportbocken bara så lite. Men han verkar vara av åsikten att man inte ska ha apporten till något annat än att tugga itu. Typiskt tonårskillar att hålla på och tjafsa!