24 juni 2014

Best day

Medan Apan och Junioren väntade på att weimobilen skulle få nya bakdojor, passade de på att följa ett av Tants många goda råd - förbered dig på allt! Därför ägde dagens träning rum på Vianors körplan!

Störningar fanns det gott om. Utöver alla ljud inifrån verkstaden, var det en stor gräsklippare som susade runt på andra sidan gatan.
Personal som var ute och lastade om i bilar och flyttade på bilar...
Hade någon sagt till Apan att hon skulle stå med en löskopplad Junior på Vianors körplan och träna lydnad och apportering, för ett år sedan, hade hon bara skrattat åt den apan.

Apan och Junioren jobbade vidare med stadgan i apporteringen. Avlämningarna mot handen går fint nu men det verkar stört omöjligt för Juniorens hjärna att greppa att man faktiskt kan sätta sig med apporten i munnen, innan man lämnar ifrån sig apporten. Ibland tror jag han är lite trög *vift*
Utöver stadgeträning, blev det passivitetsträning på pausfilten.

När det inte pausades så jobbade de fokuserat med både linförighet och fritt följ. Junioren har börjat få upp blicken mot Apan i korta etapper och börjar få kläm på att man ska sätta sig när Apan stannar. Han fick till några fina, raka sättanden och med tanke på den ovana miljön, var Apan mycket nöjd. Utöver den träningen blev det lite träning på ställandet. Apan har börjat pilla lite med det och Junioren ställer upp sig snabbt nuska han bara fatta att han ska göra det i rörelse medan Apan går vidare. Junioren var ganska stolt över sin insats.
Lagom till Apan och Junioren var klara med sin träning, rullades weimobilen ut med nya bakdojor. Nu hoppas vi bara att Aporna på bilbesiktningen tycker att den ska få rulla ett år till.

Med dojfria sommartassar och vänliga svansviftningar

Grå

Inga kommentarer: