25 augusti 2013

Who let the dogs out

Var startsignalen för det första Hundlöpet i Malmö. Jag och Apan stod på startlinjen!
Junioren hade vi lämnat in i Sekretariatet och jag tyckte att vi kunde glömma att hämta ut honom!
Efter ett par hundra meter kom jag på att jag hade glömt rasta mig innan loppet. Så jag satte mig prydligt in till sidan. En snäll åskådarapa lovade Apan att kasta påsen så vi fortsatte efter att ha städat efter oss.

Slöapan låg på broms i två kilometer. Hon sade att hon inte skulle orka mitt dragtempo hela vägen om vi inte tog det lugnt! Eftersom hastighet inte verkade vara prioriterat, tog jag en toalettpaus till!

Halvvägs var det vätskekontroll och jag passade på att ta en slurk i en av de många utsatta skålarna medan Apan drack ur en mugg.

Efter det lyckades vi sätta upp ett hyfsat tempo och ta oss i mål där Spookie mötte upp med sin matteapa. 
Väl i mål fick Apan medalj som hon vidarebefordrade till mig, tröja, vattenflaska och en goodiebag! 
När vi hade hämtat det, gick vi och hämtade Junioren. Aporna i sekretariatet, hade bett en funktionärsapa som stod vi en fotbollsplan att vakta Junioren. De visste ju inte att Junioren var en bollidiot! Funktionären hade kämpat en stund men sedan gett upp och gått tillbaka till sekretariatet. Även om funktionärsapan sade att det hade gått bra så var de nog väldigt glada att bli av med en överspeedad Junior. 

Jag drack vatten i målgången men var mer törstig. Spookie lånade ut sin vattenskål, väldigt snällt men den var lite liten...
Spookie kom på tredjeplats med sin matteapa! De fick välja från ett bra tilltaget prisbord!
De lottade även ut priser på startnumren och Apan som sällan till aldrig vinner på lotteri, blev jätteglad när vårt nummer ropades upp. Hon valde ett koppel för dragiga hundar och påpekade lite syrligt att mitt och Juniorens uppförande, för dagen, lämnade en hel del övrigt att lämna. Hallå! Junioren lyckades slita sig lös två gånger, jag bara surrade runt lite sådär lagom...
Väl hemma tog vi oss tid att kika i goodiebagen och vilken braig goodiebag! 
Rabatter på olika saker, gott snask och påsar till mig! Tidning och en ICEtube till Apan! Vi har aldrig blivit så bortskämda på vare sig tävlingar eller utställningar!

Jag ska definitivt se till att göra som det står på baksidan av Apans målgångströja och fetto-Apan får allt öka upp hastigheten! 
Vi ska bara vila ut efter dagens äventyr så sätter vi igång att träna!
Vi vill tacka alla på Hundlöpet för ett högklassigt evenemang, superbt bemötande, super service och för att ni har skämt bort oss! Nästa år lovar jag att ha med mig Junioren i tvåspann om ni väljer att tillåta det, alternativt får Husseapan springa med honom. På återseende i Malmö 2014!

Med springglada svansviftningar 
Grå

2 kommentarer:

Hanna aka Lilla My sa...

Vilken helg du haft Grå! Först finfina rosetter för att du sprungit åt vänster och sedan en massa priser för att du sprungit rakt fram. Grattis :)

Grå sa...

Jag föredrar att få priser för att springa rakt fram. Springa i vänstervarv är bara tråkigt! Dessutom är det förvirrande att ena gången vara välvinklad och nästa gång enbart tillräcklig, ena gången kort i ryggen och nästa gång lång.
Bättre att springa rakt fram och hänga med häftiga hundar än att försöka hänga med fluffade