9 december 2012

We will rock you!

Det har varit en väldigt intensiv vecka med mycket träning. Jag och Apan har tränat Rallylydnad som värsta doozare och sedan har jag spårat! Har minsann fått spåra med både Husseapan och Apan. Husseapans spår får högre poäng än Apans, dels hade han lagt det på fält och dels hade han smarrig kattmat (det enda bra med katter, deras mat) i både spårstart och slut. Förvånade Husseapan med att hålla så högt tempo i spåret att han fick småspringa - det ni!
Apan har hjälpt Stridis och Husseapan att träna räddningssök. Stridis fick till grymt snygga raka, långa slag där han jobbade sig i vinkel framåt ute i slaget. Stridis hade helkul, för inte nog med att han fick springa i full fart i skogen, det var fullt av snö i skogen också och han är tokig i snö!

Idag har jag och Apan debuterat i Rallylydnad! Vi hade anmält oss till en inomhusstävling hos Hörby BK men igår var vi osäkra på om vi skulle ge oss iväg eftersom det utlovades snöstorm. Mycket riktigt kom det massor av snö idag och vi var tveksamma på att köra iväg. Husseapan och Stridis, lånade ut Stridsmobilen eftersom den är tyngre och har dubbdäck och då var saken biff.

Vi kom till ridhuset knappt 10 minuter innan man senast skulle ha startanmält sig, trots att vi körde i jättegod tid. Apan fick ta mina papper och springa in till sekretariatet och anmäla oss och sedan var det banvandring. Eftersom vi inte har tävlat Rallylydnad tidigare, beslöt vi oss för att rasta och värma upp, utanför våran rutin. Under tiden träffade jag en ny grå polare - Alvin! En grå kungspudel. Alvin var häftigt och det var skönt att inte vara den enda grå hunden.

Problemet med att vara i ridhus, är att det finns väldigt många intressanta saker att lukta på. 
Moment 1 - 360' höger - fick jag 3p avdrag för att jag luktade på markern
Moment 2 - enkel slalom - ytterligare 3p för att jag inte kunde släppa de goda dofterna i ridhusgruset.
Moment 3 - sitt framför, höger ingång, sitt - full pott! Jag är grym på sådant som innebär att snurra runt apan!
Moment 4 - Tysksväng aka Mallefnattsväng - 1p avdrag för nos. Hallå! Det var ett sorkahål där vid ridhusväggen!!! Vilken jakthund lämnar sådana okontrollerade? Nä just det!
Moment 5 - 270' vänster - full pott! Sade ju att jag är grym!
Moment 6 - sitt, gå runt - 3p avdrag för oro och 10 p för ej utfört/ sätter sig 2 ggr. Här borde Apan ta och förklara sig för det här tvår jag mina tassar ifrån!
Grå har helt rätt. Dragna poäng är helt och fullt ett förarfel. Jag bad Grå att sitta men var själv, i kroppshållning och röstläge "framåtgående". Grå valde, rent lydnadsmässigt, rätt att följa med i rörelsen och jag fick sätta om honom. Alltså otydlig förare och "dubbelkommando" sumpade momentet. Jag lovar att ta med mig lärdomen för evig tid./ Matte aka Apan
Moment 7 - Helt om vänster - full pott!
Moment 8 - 360' vänster - full pott! Jag och Apan har fåt träna massor för hon gick så snävt att jag bara hade en utväg och det var och sätta mig och snurra på bakbenen och det får man inte göra. Tur att jag lyckades få henne att göra rätt till slut.
Moment 9 - spiral höger - 1p avdrag för nos. Hittade en intressant doft men kom på att det är roligare att höra "stilig" från Apan och hakade på.
Moment 10 - Sväng höger - 1p avdrag för nos. Nedrans kinkigt med att man inte får kolla av dofterna på banan om ni frågar mig.
Moment 11 - Dubbelt slalom - 1p avdrag för nos. Tacka sjutton att jag kollar den mysiga doften som jag hittade första gången i slalomet. Dessutom ignorerade jag faktiskt de andra två som jag hittade första gången, så lite cred borde jag allt få!
Moment 12 - 1-2-3 steg bak - 3p avdrag för en vält skylt! Det var faktiskt Apans fel. Vi hamnade alldeles för nära en av de andra momentskyltarna och när jag skulle gå in till hennes sida stod den i vägen. Jag försökte hoppa över den men rev den med en baktass.
Moment 13 - spring - full pott! 

Totalt fick vi ihop 74p och det är ett kvalificerat resultat och det är både jag och Apan nöjda med. Jag är mest nöjd över att jag och Apan var på en tävling och att vi hade så helt otroligt roligt tillsammans. Efter prisutdelningen fick Apan gräva fram Stridsmobilen. När vi skulle köra iväg, insåg vi att bilen satt fast i snön men med hjälp av två supertrevliga apor från Hässleholms BK, fick vi hjälp. De puttade på och Apan såg till att ratta loss Stridsmobilen och sedan kunde vi ge oss söderut i snöyran.

Godkända resultat är lika med ostburgare! Den var så välförtjänt!
Jag bjussade som alltid Stridis!

Dentastixen som jag fick i premie för godkänt resultat, tar vi en annan dag.

Med kvalificerade svansviftningar
Grå

2 kommentarer:

Björn o Clara sa...

GRATTIS. Ni är väl värda framgången.

Hanna aka Lilla My sa...

Fasen vad duktig du är! Du hade ju full koll på hur mycket du kunde kolla av och ändå klara det. Tur att du tog med tvåbenings miss, annars hade det ju blivit galet.

Nospussar från Tila