19 augusti 2012

Anarchy & evil monkey!

Det är klent med aporna just nu. Först drog Apan på sig något snörvelelände och sedan smittade hon Husseapan. Så hyggliga är apor mot varandra...

Medan jag ser apsjuka som välkommet träningsuppehåll och gärna spenderar dagen i bädden så tycker Stridis att det är ett öde värre än döden. Han far som en flipperkula och tycker att livet är miserabelt.

Apan som har återhämtat, eftersom hon gav sina basilusker till Husseapan, fick nog av Stridis uppdämda träningsvilja. Hon tränar ogärna med Stridis eftersom han jobbar med Husseapan och eftersom de är väldigt olika i hur de tränar. Men Med Husseapans välsignelse, fick vi ett gemensamt lydnadspass ute på gräsmattan.

Apan drillade oss länge och väl. Jag tror aldrig Stridis har haft en så blandad belöningsrepetoar som Apan bjöd på. Hans favorit blev dock fleecekampisen som Apan har flätat. Han hängde och morrade järnet i den.

De lade fokus på stegförflyttningar åt vänster och här tänker Apan i egna banor. Hon är gammal ryttarapa så hon tränar i samma tanke som man lär de järnskodda hornlösa älgarna att flytta sig i diagonaler och rent plötsligt har hon lärt en att gå rakt åt sidan. Slipad evil Monkey den där. Tror dock att Stridis gillade Apans metod, inte en enda gång tappade han position eller trängdes.

Stridis vill gå in till Husseapan.
När vi var klara efter en timme ute i solvärmen på gräset, skulle Apan låta Stridis avsluta med en sökövning. Apan tar alltid vad hon har i fickan och denna gången var det belöningsprylar som hon hängde och lade ut. Stridis hade en pryl kvar när han försvann bakom granen och visserligen var prylen i granen men inte där han låg och markerade.

Apan och jag gick runt för att titta och visst markerade han Apans doft, på min träningskon som stått där hela passet. Apan fick fnissattack och fick bjussa Stridis på belöning. Under tiden som han jagade en regnbågsboll, upptäckte jag en knasig sak. Den enda boll i snöre som jag gillar, hängde i granen! Tänkte att det var ju dumt att den hängde där och blev bortglömd eller itutuggad av Stridis så jag knyckte den.

Apans fnissattack blev värre och hon tyckte att vi var värsta anarkisterna som förstörde hennes fina övning. Jag vet inte det jag. Är det inte anarki att min boll hänger i granen istället för ligga i träningsvästen kanske?!
Apor ska inte vara på taket, då kan de trilla ner!
Tror ni att hon kom ner när jag sade till henne? Istället kom kameran fram...

Med bollknyckande svansviftningar
Grå

Inga kommentarer: