27 december 2011

Jul, jul, strålande jul..

Eller tja, enligt aporna är jag Grinchen. Jag tycker det är en ovanligt oförskämd anklagelse och kommer härmed lägga fram mitt försvar!

För det första! Valnötter är grymt goda och ingen annan har tagit och knäckt minsta lilla nöt ur nötskålen. Jag såg bara till att förbruka några nötter, man ska inte låta saker gå till spillo. Sedan att Apan fick dammsuga gör nog inte så mycket.

För det andra, Apan slog in alla julklappar i hundra knyck och jag hann inte kontrollera att hon hade köpt rätt bädd från mig till Stridstysken och då var jag bara tvungen att öppna paketet lite grand och kontrollera det.

För det tredje så var de där dekorationskottarna som förra ägarna till lyan lämnade kvar, fruktansvärt fula och dammiga. Aporna ska inte ens försöka påstå att de ville ha kvar det. Dessutom visade inte Apan mig att hon hade lagat det inre inslagspappret på Stridstyskens paket innan hon slog in det igen. Alltså blev jag tvungen att kontrollera det igen och hon ska vara tacksam att jag bara öppnade ett litet hörn på paketet. Jag förstår inte varför Husseapan slet fram dammsugaren, skickade mig till bädden och blängde svart.

För det fjärde! Om vi är på besök hemma hos tvåbeningsmorfar och de ställer ner en skål vatten, bara enstaka meter ifrån där de har ställt stora silvriga fat med julmat så utgår jag ifrån att den maten är min. Det var inte förrän jag hade ätit all rostbiffen, hälften av julskinkan och hälften av saltrullen och såg att det var dekorerat med äcklig melon som jag insåg att det kanske inte var min mat ändå.... Jag åt faktiskt inte upp resten så jag fattar inte vad de gnäller över, det fanns ju massor kvar!

För det femte det är min plikt att försöka vittja tvåbeningsfarmor på så mycket smaskigt som det bara går!

Jag kan inte för min ädla svans begripa varför de kallar mig Grinchen och anklagar mig för att sabotera julen när Stridstysken för jämnan kraschar in i granen! Det kan man kalla Grinchmanér!

Med julglada hälsningar
Grå

Inga kommentarer: