10 november 2011

Tant regerar

Idag var det dags! Jag och Apan drog upp till världens bästa Tant, hon är grym, hon lagar Apan åt mig så att vi fungerar som ett team. Att träna för Tant är som att någon häller mentalt klister över mig och Apan och så blir vi sådär superbraiga!

Idag var en bra träningsdag. Apan och jag gjorde gemensamt en lista på vad vi ville träna på. Vi körde i god tid, hann rasta på vägen och gå en lång promenad när vi kom fram och dessutom hann vi värma upp ordentligt innan det var vår tur.
Vi började med "Rutan" och Tant säger att jag har fattat momentet men att jag och Apan ska överträna targeten så att det bästa med rutan är att rusa in i den i full fart och trampa på targeten. När det sitter som berget, ska vi köra targetöverföring och det tycker jag är rätt simpelt. Det är bara att trampa på samma punkt som targeten låg på innan den togs bort så får man klick och godis. Så enkelt att en valp fixar det!
Jag gillar "Rutan" man får springa till den *vift*
Efter det tog vi tag i läggande och ställande under gång, det är två moment som har, för att uttrycka det milt, ballat ur pga att vi har tränat det i skenande hastigheter i grupp för domarapan. Apan såg till att vi kom igång med läggandet innan det blev för blött och kallt i gräset i det tidiga höstmörkret. Tant visade upp en ovanligt bestämd och smågrinig sida. Gjorde jag inte exakt som Apan sade åt mig, fick jag ingen godis. Tant har sagt till Apan att hon inte får belöna om jag inte gör hela momentet rätt för hon säger att jag kan och gör 10-mässiga lägganden när jag gör det jag ska - tycker att Tant är lite smågrinig.

 Ställandet var skojigt för Apan fick gå runt mig och kors och tvärs, ställa upp sig på fel sida av mig och jag skulle ändå stå still. Apan fick bannor för att hon är för snabb med att stoppa ner sina tassar i godisfickan och då distraherar hon mig. Nu har vi fått förhållningsregler för hur det ska delas ut godis. Undrar vem som har retat upp Tant för hon brukar vara otroligt frikostig med belöningsgodis och då får jag allt säga, i egenskap av godismottagare att hon idag var ovanligt snål.

 När vi ändå var i ställandets del av världen så ville Apan ha Tants input på hur man bäst tränar in inkallning med ställande. Vi fick nämligen prova en metod för domarapan som resulterade att jag och Apan bara tittade på varandra och unisont skakade på våra huvuden. Jag och Apan vill inte uppmuntra till dumheter så vi tänker inte ens redogöra för galenskapen. Apan berättade för Tant och hennes ansiktsuttryck var obetalbart. Vi fick i vart fall träna på ett bra, stabilt och trevligt Tant-sätt. Jag fick sitta i utgångsposition och fick en skål bakom mig med godis i. Apan fick traska ut och göra inkallning och halvvägs ropade hon varsegod och då var det bara att göra en helomvändning och dra till skålen och kalasa. Så småningom när vi har stärkt det så det sitter så att Apan kan skicka mig bakåt varsom längs linjen, kommer vi peta in ställandet.

 Fjärrdirigeringen har vi börjat peta med eller fjärr och fjärr. Jag står framför Apan och gör som hon viftar åt mig att göra. Fast när hon har backat så har jag traskat efter. Vi fick goda råd av Tant på ämnet eftersom jag kan de olika momenten på olika avstånd. Tant tyckte det var en god idé att hålla fast vid avstånden och träna varje del av de tre olika positionerna på de avstånden jag kunde dem. Tants filosofi var att kan jag ligga på 10 m så när jag är säker på ställandet så kan Apan backa ut direkt eftersom jag är van att göra saker på det avståndet.

 Vi avslutade träningen med att tighta till vårat fria följ och titta lite på backande. Backningar var nämligen något som domarapan glatt slängde in för ett par träningar sedan men som Apan säger att de ska vi göra rätt från början så att vi inte får en massa onödiga felbeteenden. Tant tyckte vi hade en bra grund så vi ska jobba vidare som vi har börjat. Tur att Apan inte har huvudet till att bara förvara mössan på och inser när det är dags att dra i nödbromsen.

Grymt bra träning och som vanligt böjer vi våra huvuden i tacksamhet för Tants tålamod och positiva träningsmetoder.

Med vänliga svansviftningar
Grå

1 kommentar:

Jenny sa...

Du skriver både roligt, intressant och bra! Hoppas du fortsätter skriva :)